דייר מוגן

  • דייר מוגן
    רינה | 21/05/2023 10:41

    ידוע לי כי דייר מוגן אשר הבעלים רוצה לפנותו לצורך הריסת הבניין ובנייי מחדש

    חובה לתת לו דיור חלופי דומה באיזור דומה

    ולמעשה בתי משפט מחייבים וגם מקובל לתת דירה בבעלות ולא בדמי מפתח כדיור חלוף.

    השאלה שלי מה החוק כאש לדייר המוגן דירות נוספות בבעלותו. האם גם אז החובות לעיל קיימות ? או שזה רק כאשר  לדייר אין דירות בבעלותו?

    • דייר מוגן
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 21/05/2023 17:21

      שלום רינה,

      בחוק לא קיים סייג למקרה בו יש לדייר המוגן דירות בבעלותו.

      זה עשוי להוות טיעון לעניין סוג הסידור החלוף המתאים במקרה זה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • הפניה
        רינה | 21/05/2023 20:31

        תודה לעו"ד עתני המקצועית

        האם תוכלי לפנות ל:

        בעבר נתקלתי בפסיקה / חקיקה לפיה כיון שלשוכר יש דירה אחרת בבעלותו אין חובה לתת לו פיצוי שיספיק לדיור חלוף, אלא רק פיצוי כספי לפי שווי שוק.

        מ