שדרוג חכירה לבעלות

  • קרקע של מינהל
    רמי | 17/05/2023 20:53

    שלום,

    קניתי דירה בתוך בניין מגורים שהקרקע שייכת למינהל לפני 9 שנים בשנת 2014. אז בנסח טאבו היה רשום:

    "לתקופה של 49 שנים. תאריך סיום 31/3/2024 שכירות מהוונת. אין הגבלה בהעברה ובירושה."

    לכן פניתי למינהל כדי לדעת איך אני מחדש את החוזה החכירה עוד פעם. אין לי מספר חוזה ולפי מספר זהות, גוש וחלקה, הם לא רואים שום נתונים. הם אמרו שאולי הקרקע עבר לבעלותי.

    הוצאתי נסח טאבו חדש. הפעם לא מופיעה ההערה הישנה בקשר לתקופה של 49 שנים וגם לא מופיעה תאריך הסיום. הדבר היחידי שמופיע הוא מתאריך 14/10/2015 שנה אחרי שקניתי את הדירה:

    "הערה בדבר העברה לזרים. שם המוטב מדינת ישראל. סעיף 4 יט לחוק רשות מקרקעי ישראל תש"ך19."

    האם זה אומר שהקרקע עבר לבעלותי בלי שמישהו הודיע לי?

    בתודה מראש

    • שדרוג חכירה לבעלות
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 21/05/2023 17:00

      שלום רמי,

      לפי נתוני הנסח החדש ניתן להבין שאכן זכות החכירה שהיתה לך שודרגה לזכות בעלות, הכפופה לאיסור העברה למי שאינו אזרח ישראל.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com