הארכת תקופת הרוב

  • מתלה החתימות בתב"ע
    יוגב | 16/05/2023 09:07

    שלום רב, שאלה לגבי המתלה הראשון בחוזה שמוצע לנו. יש ליזם 6 חודשים להגיע ל 40% מהחתימות ואז עוד 6 חודשים להגיע לרוב המיוחס. אם אחרי 12 חודשים, לא הגיע לרוב המיוחס, אז ב"כ הבעלים (עורך הדין) יוכל להאריך את המתלה הזה בעוד שתי תקופות נוספות של 6 חודשים.
    שאלתי: האם זה נכון מבחינה אתית וסביר מבחינה חוקית ?.
    במהלך המתלה הראשון, עורך הדין נמצא בניגוד אינטרסים באופן מהותי. מצד אחד מייצג את הדיירים, מצד שני שכר הטרחה שלו משולם ע"י היזם ובשלב הזה חלק משכר הטרחה שלו כבר קיים באמצעות חלק מהחתימות.
    האם לא נכון יותר אחרי 12 חודשים, אם אין רוב מיוחס לשאול מדוע ? אולי החוזה לא מספיק טוב ? דרושים בו תיקונים ? מדוע חלק ניכר לא חתמו עדיין ?.
    האם לכל הפחות לא נכון יותר שבשלב הזה, אם צריך אורכות נוספות מעבר לשנה עבור הגעה לרוב המיוחס, נציגות בעלי הדירות היא שתחליט האם לאשר הארכות נוספות ולא עורך הדין, שמצוי כאמור בניגוד אינטרסים ברור בשלב זה ?.

    • הארכת תקופת הרוב
      עו"ד רעות פלדר | 16/05/2023 11:16

      שלום יוגב,

      מקובל שעורך הדין יכול להאריך את המועד להגיע לרוב הדרוש. ייתכן ואפשר לקבוע שעורך הדין יעדכן את הנציגות אבל צריך להבין שאנשים נוטים להמנע מחתימות לאו דווקא בגלל איכות ההסכם, על פי רוב זה נובע ממניעים נוספים שאינם בהכרח קשורים לעבודת עורך הדין.

      בברכה,
      רעות פלדר, עו"ד ונוטריון
      מנהלת פורום תמ"א 38

      בנימין 12, רחובות
      טלפון: 08-9332303 ; מייל:Reut@felder-law.com