פנטהאוז בתמא

  • פנטהאוז בתמא
    רועי | 15/05/2023 23:18

    שלום למנהלי הפורום.

    אני בעל פנטהאוז שגגו צמוד בפרוייקט תמא 38\2 ,כל השכנים חתמו מלבדי 21\22 היזם הציע דירת דופלקס שקומתה התחתונה זהה בגודלה למצב הקיים כיום ואת הגג והתמורות בקומה העליונה ביחס של 1\3 בנוי גג . לא חתמתי כי דרשתי לראות תכנון ואכן לאחר שכולם מלבדי חתמו וראיתי את התכנון התברר שהיזם הלביש מעל הדופלקס המתוכנן שלי עוד דופלקס הפוך ונוצר מצב שיש שכן מעל הדירה שלי והמרפסת שלו יושבת על שלי .

    היזם מסרב לשנות את התכנון למרות הפגיעה האנושה בפרטיות ואני כנגד כבר דורש פנטהאוז כגון המצב כיום.

    אציין כי ברשותי היתר בניה תקף לבניה של 60 מטר על הגג הצמוד לאחר אישור השכנים לפני רעיון התמא.

    השאלה היא מה עלי לעשות כרגע לחכות לזימון למפקח להיות אקטיבי פסיבי לממש את ההיתר או לא.

    • פנטהאוז בתמא
      עו"ד רעות פלדר | 16/05/2023 11:07

      שלום רועי.

      העובדה שיש לך כיום פנטאהוז והיתר אינה בהכרח מזכה אותך בזכות לקבל פנטהאוז בבניין החדש.

      המחלוקת בינך ובין היזם הינה מסחרית, אתה יכול להתנגד ואולם יש לקחת בחשבון שככל וההצעה שניתנה לך מאוזנת עם מה שניתן לדיירים אחרים ולוקחת בחשבון את העובדה שיש לך היתר וכו' התנגדותך לפרוייקט לא תצלח.

      הייתי מציעה לשקול לנהל מומ עם היזם / לקחת ייצוג טוב שיעזור לך להתמודד במסגרת ההתנגדות לתמא.

      יש לקחת בחשבון ששיקולי תכנון וכו' יכולים לפגוע ביכולת המיקוח בעניין זה- בסוגיית הפרטיות אני מתכוונת.

      בברכה,
      רעות פלדר, עו"ד ונוטריון
      מנהלת פורום תמ"א 38

      בנימין 12, רחובות
      טלפון: 08-9332303 ; מייל:Reut@felder-law.com