חזקת מסירה בעבירות תעבורה

  • דוח שלא נשלח בדואר ונמצא באתר
    ישראל | 15/05/2023 11:51

    ראיתי באתר גוב הממשלתי שיש לי דוח שצולם על ידי משטרה נסתרת, לא קיבלתי הודעה על הדוח בדואר, האם הם יכולים לראות שראיתי את הדוח באתר? ואם לא מה עלי לעשות?
    תודה.

    • חזקת מסירה בעבירות תעבורה
      עו"ד ראובן לרנר | 15/05/2023 12:07

      ישראל שלום,

      לפי התיאור שציינת, מדובר בעבירת תעבורה או קנס ולכן מדובר בחזקת מסירה.

      כלומר, כאשר שלחו אליך את הקנס בדואר רשום וחלפו 15 ימים מיום שנשלחה ההודעה הרי שמדובר במסירה אלא אם תוכיח שלא קיבלת ההודעה בנסיבות שאינן תלויות בך ולא עקב הימנעות מלקבל את ההודעה.

      אם ההודעה נשלחה אליך בדואר רשום לפי הכתובת הרשומה במשרד הפנים, מדובר המסירה כדין.

      אלא כמובן תוכיח שלא תלוי בך וכיוצ"ב כפי שציינתי לעיל.

      כמו כן, מדובר במצלמה והחוק קובע כי ההודעה תשלח בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העבירה.

      בנוסף, צפייה באיזור האישי אינו מהווה מסירה כדין.

      ראה גם סעיף 44א לתקנות סדר הדין הפלילי.

      בהצלחה

      בברכה,
      ראובן לרנר, עו"ד
      מנהל פורום דיני תעבורה

      בית הדפוס 22, ירושלים/ הארבעה 28, תל אביב
      טלפון: 050-4734555 ; מייל:reuven.lerner.law@gmail.com

      • דוח שלא נשלח בדואר ונמצא באתר
        ישראל | 15/05/2023 13:36

        תודה על התגובה.

        מדובר בדוח על כניסה לנתיב בצורה מסוכנת, זה צולם על ידי שוטר ולא על ידי מצלמה,

        למיטב ידיעתי לא נשלח אלי הדוח בדואר, האם יש דרך לבדוק את זה? באם לא נשלח האם הדוח יתבטל?

        • בקשה להארכת מועד להישפט
          עו"ד ראובן לרנר | 16/05/2023 08:06

          בוקר טוב,

          בדיקה לגבי עבירות או קנסות תעבורה:

          ניתן לבדוק עם המרכז לפניות נהגים (מפנ"א).

          בנוסף ניתן להיכנס לאיזור האישי באתר הממשלתי.

          הארכת מועד להישפט:

          כאשר עבר המועד לתשלום הקנס ו/או המועד להישפט, ניתן להגיש בקשה באתר (מפנ"א) על אי קבלת הדו"ח.

          ככל שמפנ"א ידחו את בקשתך, ניתן להגיש בקשה להארכת מועד להישפט לבית המשפט המוסמך.

          בהצלחה

          יום נעים

          בברכה,
          ראובן לרנר, עו"ד
          מנהל פורום דיני תעבורה

          בית הדפוס 22, ירושלים/ הארבעה 28, תל אביב
          טלפון: 050-4734555 ; מייל:reuven.lerner.law@gmail.com