פיצויי הלנת שכר

  • פיצויי הלנת שכר
    תומר הרשקוביץ' | 08/05/2023 19:58

    היי,

    שאלה לגבי התיישנות, הלנת שכר ופיצויי הלנת שכר. (רכיב שכר מסויים שולם רק חלקית ממה שהיה אמור להיות).

    שכר הולן על תקופה של שנה וחצי בין ה 01.2021 עד 06.2022.

    בקשה לתיקון נשלחה למשאבי אנוש ב 20.7.2022 לערך, שהדבר נבדק והיה ברור לי. היה אישור לחוסר מצידם רק חודש לאחר מכן, אוגוסט, למרות שלא החזירו את הכסף (מקום גדול וממשלתי, הרבה בירוקרטיה בנושא).

    פתחתי תביעה באמצע נובמבר, 11.2022 לערך.

    השכר המולן הוחזר לי במשכורת לפני האחרונה, בפועל בבנק 01.04.2023.

    מחכה כרגע להחלטת השופטת לגבי פיצויי הלנת השכר.

    הפרקליטות טוענת כי ישנה התיישנות.

    אני מסתכל על החוק:

    7 שנים לטעות בשכר עבודה.

    ולגבי הפיצויי הלנה "אם כבר שולם השכר (אך באיחור): תוך 60 יום מיום שהתקבל השכר (אך בית הדין רשאי להאריך את התקופה ל-90 יום). אם עוד לא שולם השכר: תקופת ההתיישנות הינה שנה מיום שבו היה אמור השכר להיות משולם. במקרים בהם ההלנה הינה חוזרת, תקופת ההתיישנות הינה שלוש שנים."

    הנקודות שלי הם:

    - עניין הטעות היה מודע לי 07.2022, לכן דיברתי איתם רק בחודש הזה. שם קם לי הטעונה ולא מתחילת ההלנה שלא ידעתי עליה.

    - 'השכר' (ההפרשים) שולמו רק ב 1.4.2023, כאשר התביעה המקורית לשכר ופיצויים היא מה 11.2022.

    האם שני הסעיפים עוזרים לי מבחינת התיישנות? עוד משהו במקרה?

    תודה.