קבלת החזר כספי על חדר שאינו ראוי לאירוח

  • החזר כספי מהמלון
    Anton | 04/05/2023 11:48

    ביום 19 באפריל 2023 הוזמן חדר בישראל (תל אביב) לתקופה שבין 26 באפריל 2023 עד 10 במאי 2023 ישירות דרך המלון בתנאי שהחדר חייב להיות בקומת הקרקע וחייב במקלחת בקתה, עליה הודיעו לנציג המלון לפני ההזמנה.

    ב-26 באפריל 2023, בעת ביצוע הצ'ק-אין בשעה 23:00, החדר שהוזמן לא היה במצב משביע רצון (נזק, לכלוך, תיקון של מצב זה אינו קיים). לבקשת הלקוח הוצע חדר נוסף מכיתה דומה, אך בתוספת תשלום (כיחידת תשלום לחדר ידני) מתוך הצדקה כי החדרים בקומה ה-11 עוברים שיפוץ טרי, ויוקר המחיה בהם גבוה יותר.

    בחדר היו פגמים בצורת שבבי צבע, סדקים ברהיטים, עובש בחדר האמבטיה (ייתכן שיסופקו תמונות במידת הצורך), אולם, עקב משך הטיסה, ראיון המכס (אורכו יותר משעתיים), האורחים החליטו לדון בחסרונות של החדר בבוקר שלמחרת.

    ביום 27.4.2023 לפנות בוקר ציינו האורחים בעל פה את חסרונות החדר, בבקשה למתן חדר נוסף אליו הוצע להחליף את החדר בחדר ברמה גבוהה יותר, בתוספת תשלום, אשר היו חסרונות דומים (אין הוכחות בכתב, הכל קרה בעל פה, כולל טלפונית).

    מאחר שבחדר המוצע היו פגמים דומים, הלקוח הזמין חדר במלון אחר, בעוד שבצ'ק-אאוט הודיע נציג המלון כי המלון מסכים להחזיר את העלות ששולמה עבור השהות שלא נוצלה, אך הם זקוקים לאישור מהמנהל הבכיר עם מי תואם את ההזמנה. פניות למתן אישור כזה זכו להתעלמות מצד המנהל הבכיר (ישנה תכתובת אלקטרונית).

    למעשה, הצ'ק-אאוט מהמלון בוצע ביום 27.4.2023 בשעה 17:00 לערך, דבר המאושר לפי התאריך והשעה בקבלה על הוצאת הכספים.

    נכון לעכשיו, נציגי המלון אינם עונים לבקשות החזר בכתב, הם מדווחים בעל פה כי עיכבו תשלום עבור כל השהות.

    אולי גם העובדה שאחד האורחים הגיע לישראל לצורך ניתוח בידו תהיה רלוונטית, מה שעלול להשפיע גם על דחיית חדר עם לכלוך ורהיטים ישנים.

    האם יש לי זכות להחזר מזומן עבור לילות שאינם בשימוש

    • קבלת החזר כספי על חדר שאינו ראוי לאירוח
      ליאור חאיק, עו"ד | 04/05/2023 13:45

      שלום

      על פניו נשמע שיש עילה לתביעה

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com