אפשר התיחסות - כי כניראה התפספס

  • פרויקט פינוי בינוי - נושא תחשיב מע"מ
    דויד דור | 03/05/2023 14:52

    בפרויקט פינוי בינוי אני זכאי לדירת תמורה של 100מ"ר,  ברצוני לקבל רק דירה של 80מ"ר  ואת ההפרש בין מיחר שתי דירות אילו - היזם טוען שבמצב זה הוא לא מזכה על המע"מ כלומר אקבל פיצוי מופחת מערך השוק ב 18%

    עד כמה שידוע לי - המדינה בפרויקט פינוי בינוי מזכה את היזם בגין דירת התמורה מההעברה של ערך המע"מ של דירת התמורה

    על כן השאלה האם הנוהג והנכון על פי חוק לקזז אץ המע"מ מהפרש המחיר בין דירת התמורה והדירה הקטנה החלופית את תשלום הפיצוי

    בקיצור היכן ניתן להבין מה החוק קובע בגין המע"מ  בפרויקטי פינוי בינוי ביחס לבעלים המקורים והיזם ביחס לדירות התמורה

    • אפשר התיחסות - כי כניראה התפספס  לת
      DD | 09/05/2023 18:55

    • פינוי בינוי מע"מ
      עו"ד אילן הלוי | 11/05/2023 15:40

      שלום דוד

      על פי חוק מע"מ היזם לא מחויב במע"מ על שירותי הבניה שהוא נותן לך. אבל מה שתארת הוא מצב שונה. אתה מקבל דירה קטנה יותר ותשלום בכסף. על התשלום הזה הוא חייב להוציא חשבונית עצמית ולהעביר מע"מ (17% ולא 18%). מעבר לכך זו גם שאלה מסחרי בינכם.

      אני לא יודע על איזה סכום מדובר ומה השיקולים שלך אבל ממליץ לקבל דירה מלאה ושלמה ללא התעסקות בקבלת  כספים שיש להם חיובי מס בצידם

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • פינוי בינוי מע"מ
        דויד | 13/05/2023 12:57

        התשובה לא ברורה להלן המספרים:  מגיעה לי דירת תמורה בסך 3 מיליון שח .  אני רוצא לקבל במקום דירה קטנה יותר בשווי 2 מיליון שח  ותשלום כספי על ההפרש כלומר 1 מיליון שח.

        השאלה הנשאלת - היזם טוען שהפיצוי הכספי צריך להיות מקוזז מע"מ ולכן הוא ישלם לי כ 840 אלף שח  במקום מיליון שח - האם הנ"ל מגובה בחוק ותקין?