ביטול צ'קים

  • ביטול צ'קים לבעלת דירה שמתנהלת בחוסר תום לב
    יוחאי | 24/04/2023 12:01

    אני ובת זוגתי רוצים לצאת מדירה באמצע חוזה.
    הודענו על כך לבעלת הדירה לפני כ-3 שבועות ובנוסף אנו יודעים שהיא מוכנה להשכיר את הדירה רק לאישה בודדה/זוג . גבר לבד או זוג עם ילד/ים לא בא אצלה בחשבון (לא יודע אם זה חוקי, אשמח לבהירות בנושא)

    הסעיף היחידי בחוזה השכירות שלנו הנוגע לסיום חוזה לפני הזמן אומר:
    שניתנת לנו האפשרות, שכן הדיירים החדשים יהיו לשביעות רצונה של בעלת הדירה.

    מצאנו דיירת בודדה שרוצה להכנס לדירה. יש לנו תיעוד שבעלת הדירה והדיירת הגיעו להסכמה לפחות 3 פעמים. אפילו קבעו שעה אצל עורך דין ולאחר מכן בעלת הדירה החליטה להוסיף עוד סעיף/דרישה/להעלות את סכום הסכירות ב100 שקל.
    כמה פעמים שינוי בדקה התשעים.
    האם מותר לה לעשות זאת?
    כאשר בעלת הדירה נפגשה עם הדיירת החדשה ואבא שלה אצלנו בדירה, הם גם סיכמו מחיר וסיכמו בינהם תנאים. לאחר הסיכום בעלת הדירה נשארה לדבר איתנו ואמרה שיש לה תחושה לא טובה.
    בכל מקרה מאז הגיעו להסכמות עוד מספר פעמים.
    היה ביניהן סיכום שישתתפו חצי חצי בעלויות של פרקט לכל הדירה, לאחר מכן התחילו להתווכח ושוב הסכימו, ככה כל פעם. כל זה יכול להחשב כטקטיקה של בעלת הדירה למשוך זמן וככה הצ'קים פשוט ירדו?
    האם זה לא חוסר תום לב?
    בנתיים אנחנו חתומים על חוזה בדירה אחרת כבר וכרגע הצ'קים שלנו עדיין אצל בעלת הדירה הנוכחית.
    יש לנו תיעוד שהיא אומרת שהיא משכה את הצ'קים שלנו מהבנק אבל מי יודע אם זה לא שקר.

    אם נבטל את הצ'קים הנותרים (4 חודשי שכירות) מה עלול לקרות?

    • ביטול צ'קים
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 10/05/2023 17:15

      שלום יוחאי,

      אני ממליצה לכם לפנות ליעוץ משפטי אצל עו"ד שיבדוק את כל תנאי החוזה ואת התנאים המאפשרים לכם את קיצור תקופת השכירות.

      ביטול צ'קים שלא כדין, מלבד היותו עבירה פלילית עלול לחשוף אתכם לתביעות משפטיות והליכי הוצאה לפועל.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com