רוב נדרש

  • רוב הדרוש בתמא 38/2
    אלונה | 18/04/2023 17:37

    שלום רב,

    אצלנו חתמו 10 מתוך 13 דירות. כאשר 80% זה 10.4 דירות. האם זה מספיק ?

    אם מגישים להיתר , איך מי שלא חתם יכול להעלות את הטענה שאין מספיק שחתמו?

    • רוב נדרש
      עו"ד אילן הלוי | 20/04/2023 11:52

      אלונה שלום

      מצטער אבל אין הוראה בחוק המאפשרת לעגל את המספר. לכן אתם זקוקים להסכמה של 11 בעלי דירות.

      אני לא יודע באיזה עיריה מדובר ויתכן והם מאפשרים לפתוח בקשה להיתר גם ברוב קטן יותר של בעלים. אבל בכל מקרה הפרויקט עצמו לא יוכל להתבצע ללא הסכמת כולם,. תשומת הלב כי ניתן להגיש תביעה כנגד דייר שטרם חתם רק אם הגעתם לרוב הנדרש (11) ולכן לפי מה שאת מתארת לא ניתן יהיה להגיע להסכמה כללית. אני עוד מציין כי יתכן והיו שינויי חקיקה בענין הרוב הנדרש אבל כרגע זה המצב.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com