יחס מזלזל של רופאת שיניים

  • התחלתי טיפול שיניים וקיבלתי יחס מזעזע
    אנונימית | 17/04/2023 17:31

    היי, לא בטוחה אם זה הפורום הנכון לזה או לא.

    התחלתי טיפול ליישור שיניים במרפאה פרטית, הגעתי עם מקרה של לסת צרה ושיניים בולטות לבחוץ, כשהגעתי אל הרופאה בפעם הראשונה ביקשתי ממנה הרחבת לסת והיא אמרה בוודאות שיהיה את זה. שילמתי את כל הסכום בתשלומים מאחר ואני סטודנטית וקיבלתי את הקשתיות השקופות מספר שבועות אחרי, קיבלתי את כל הקשתיות עד לסוף הטיפול. כשהגעתי לאסוף את הקשתיות מהמרפאה, הרופאה הסבירה לי עליהן והראתה לי כיצד הטיפול יראה ומה ישתנה אבל הדבר היחיד שיהיה בו שינוי זה השיניים הבולטות שיכנסו ולא הרחבה של הלסת, דיברתי איתה על זה ואמרה שלא צריך, למרות שאני יודעת שכן ובסוף הבטיחה לי שתזמין לי קשתיות חדשות שיגיעו לפגישה הבאה אחרי 4 שבועות.

    עבר הזמן והגעתי לפגישה הרביעית וכששאלתי על הקשתיות הרופאה דיברה כאילו אין לה מושג במה מדובר ורבה איתי, אמרה שאני מבזבזת לה את הזמן ואין לה כןח לשמוע על זה, קמה ועזבה באמצע וביקשה מהמזכירה לקבוע לי תור לעוד חודש ששם נדבר על זה. בנוסף באותו מפגש הרופאה אמרה שהטיפול של החצי שנה שאליו קיבלתי את הקשתיות הוא לא הטיפול האחרון אלא רק ההתחלה ונצטרך להמשיך בטיפול גם אחרי חצי שנה, דבר שהיא לא אמרה לי מעולם אלא להיפך, אמרה שחצי שנה זה משך הטיפול ושם נסיים.

    הרגשתי זלזול רציני מהרופאה הזאת, שמבחינתה קיבלה את התשלום שלה וכבר לא מעניין אותה לשמוע, צעקה עלי, קמה והלכה לי באמצע והבטיחה שתשנה את הטיפול כאילו אני ילדה מפגרת ופשוט התעלמה מזה.

    אני לא רוצה להמשיך אצל הרופאה הזו וכנראה היא לא תסכים להחזיר לי את כל הכסף וכפי שאמרתי אני סטודנטית וללכת לרופא אחר ולשלם שוב זה הוצאה כבדה. האם יש מקום לתבוע אותה על דבר כזה?

    • יחס מזלזל של רופאת שיניים
      ליאור חאיק, עו"ד | 18/04/2023 23:01

      שלום

      צריך לבחון את הנסיבות בכללותן, אך אציין באופן כללי כי סעיף 4 לחוק זכויות החולה קובע "מטופל זכאי לקבל טיפול רפואי נאות, הן מבחינת הרמה המקצועית והאיכות הרפואית, והן מבחינת יחסי האנוש." ומתיאור השאלה נראה כי לא כך היה. בנוסף צריך לבחון האם מולאו התחייבויות הרופאה והאם היה כשל תמורה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com