עיכוב ממושך בטיסה

  • איחור בטיסה ונחיתה במדינה אחרת
    קובי | 02/04/2023 08:06

    שלום

    סגרנו טיסה לפריז דרך חברה זרה.

    הטיסה המריאה ב6.5 שעות איחור עקב תקלה במטוס.

    רבע שעה לפני הנחיתה הודיעו לנו שננחת בבריסל מכיוון שהשדה שהיינו אמורים לנחות בו נסגר.

    נחתנו בבריסל ואוטובוסים לקחו אותנו לשדה בפריז.

    הגענו לפריז כמעט 12 שעות אחרי הזמן המקורי.

    רציתי לדעת מה הזכויות שלי לגבי מקרה כזה והאם יש פיצויים מוסכמים במקרה כזה?

    תודה.

    • עיכוב ממושך בטיסה
      ליאור חאיק, עו"ד | 02/04/2023 09:30

      היי קובי

      צריך לבחון את נסיבות המקרה לעומק. על פניו נשמע שיש עילת תביעה לאור העיכוב בטיסה.  סביר שהחברה תעלה טענת הגנה של תקלה טכנית אבל הנטל מוטל עליה ולא מדובר בטענה פשוטה להוכחה.

      ראה סעיף 7(ב) לחוק שירותי תעופה

      "בלי לגרוע מהוראות סעיף קטן (א), נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שהמריאה באיחור של חמש שעות ופחות משמונה שעות מהמועד הנקוב בכרטיס הטיסה זכאי להשבת תמורה או לכרטיס טיסה חלופי, לפי בחירתו; נוסע שהוצע לו כרטיס טיסה חלופי לטיסה שאמורה להמריא ביום שלמחרת ובחר לקבלו, זכאי לקבל גם שירותי לינה ושירותי הסעה; ואולם המריאה הטיסה באיחור כאמור בשל שביתה או השבתה מוגנות, יהיה הנוסע זכאי להשבת תמורה וכן למזון ומשקאות ולשירותי תקשורת, בלבד."

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • איחור בטיסה ונחיתה במדינה אחרת
        קובי | 02/04/2023 15:41

        תודה על תשובתך,

        קיבלנו הודעה מחברת התעופה שמאפשרת לנו לבטל את הטיסה. העדפנו לטוס למרות האיחור אבל הטיסה שסגנו היא לפריז ולא לבריסל. את זה לא אמרו לנו לפני שעלינו למטוס. מאמין שטייס שממריא יודע מראש היכן הוא נוחת ואת זה הסתירו מאיתנו עד סמוך לרגע הנחיתה. נאלצנו לנסוע באוטובוס מבריסל לשדה תעופה בפריז (זה שהיינו אמורים לנחות בו) במשך 3.5 שעות נסיעה ללא הפסקה, הורידו אותנו באמצע הלילה בשדה תעופה סגור וחשוך בלי תחבורה ציבורית זמינה. הגענו למלון ב 7 בבוקר, הפסדנו לילה  ששילמנו עליו וכתוצאה מכך יום בטיול כי לא ישנו 24 שעות.

        האם אתה חושב שיש עילה לתביעה?

        תודה

        • על פניו כן מאחר ולא היה גילוי נאות
          ליאור חאיק, עו"ד | 07/04/2023 14:49

          ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

          בברכה,

          ליאור חאיק, עו"ד
          מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

          לוי אשכול 31, רחובות
          טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com