לא יידעו אותי על פינוי בינוי

  • הסכם סופי פינוי בינוי
    אילנה | 30/03/2023 14:47

    שלום רב,

    ברחוב שלי קיימת חברה יזמית שלפני שנה וחצי הודיעה שהיא רוצה לעשות ברחוב כולו פינוי בינוי.

    היתה הזמנה לכנס דיירים ראשון, חתימה על הסכמה עקרונית וכו'.
    אני כדיירת לא הייתי בתהליך כלל, הייתי עסוקה בעניינים בריאותיים משפחתיים, לא הגעתי לאף כנס, כל מה ששמעתי עד היום זה מהשכנים וממודעות שתלתה היזמית על קירות הבתים ברחוב.
    עכשיו ראיתי פתאום על אחד מעמודי חשמל הודעה מטעם היזמית שקוראת לתושבים להגיע לכנס שבו יחתם על ידי הדיירים ברחוב ההסכם הסופי.

    יש לציין שלא נשלח אליי שום מכתב רשמי מהיזמית של הפרוייקט, אף אחד לא נקש בדלת שלי מטעם היזמית ובעצם מעולם לא פנו אליי באופן אישי ויזום.
    אני יודעת מבירורים שערכתי שאין הכרזה על הרחוב כאיזור פינוי בינוי, שהתוכניות שהוגשו לעירייה אפילו לא נדונו עדיין ולא בטוח שהעירייה מסכימה בכלל לפרוייקט

    אז מה הולך בעצם? האם היזם יכול להכריח אותי לחתום על הסכם חוזה סופי?
    עוד בטרם קיבל אישורים לתוכניות שלו מועדה ארצית, מקומית וכו'?

    מה קורה אם אני לא מגיעה לכנס הזה וחותמת? האם ינקטו נגדי הליכים כלשהם?
    האם לפי חוק הם חייבים לפנות אליי בדואר רשום או להגיע אליי הביתה כדי שאיחשב כסרבנית?

    אני כן מעוניינת כמובן להתקדם ושהבית שלי ביום מן הימים יהיה גדול חדש ואיכותי יותר
    אני לא מתנגדת, אני רק לא סומכת על כך שאותו יזם באמת יעשה משהו, ובינתיים מפחידה אותי המחשבה שאצטרך לחתום על חוזה מחייב ולחתום על הערת אזהרה לטובת היזם

    מה דעתך? אודה על הסבר מפורט ככל הניתן לכל חששותיי לטובת אלו שיקראו כאן גם בעתיד

    תודה רבה!

    • לא יידעו אותי על פינוי בינוי
      עו"ד הדר פינק טבת | 16/04/2023 10:10

      שלום, אילנה

      המצב שאת מתארת קצת מבולבל. מצד אחד, את אומרת שלא פנו אליך באופן אישי.

      מצד שני, את אומרת שהיית עסוקה בעניינים אישיים, וכן ראית מודעות בבניין, ולא הגעת לכנסים שנערכו בעניין.

      למעשה יכול להתשמע, כי היית מיודעת, ופשוט לא היית פנויה לכך, שזה לגיטימי.

      ומכאן, אני מניחב, גם החשש שלך.

      בתמצית אשיבך, כי ההסכם אמור להיות הסכם מותנה, אשר, בין היתר, דורש הסכמת כל הרשויות הרלוונטיות, לרבות: העיריה, הועדה לתכנון ולבניה, משרד השיכון. באופן כללי זהו הליך תקין, ואני מקווה שיש עו"ד שמייצגת נאמנה את בעלי הזכויות ושנבחרה כדין.

      בהנחה שאכן יש כזו, דברי עם נציגות הבניין לפרוייקט, קבלי מהם את פרטיה, והתעדכני ממנה.

      ככל שרוב השכנים יחליטו לחתום על ההסכם (שני שלישים), הרי שמי שלא יחתום עלול להיחשב סרבן ותוגש נגדו תביעה בגין כך, להצטרף לרוב.

      במידה שאין אלו פני הדברים, מומלץ לשקול לפנות לייעוץ פרטני.

      מקווה שהפגשתי את חששותיך, ושיהיה לך בהצלחה.

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com