מתי הכנסות שכירות הופכות להיות הכנסה מיגיעה אישית?

  • יגיעה אישית בהכנסה משכר דירה
    צור | 04/03/2023 18:27

    שלום רב.

    1. יש לי דירות למגורים שאני משכיר. אני נכה 100%. אני מטפל בדירות . מוצא דיירים , עורך

       חוזים,גובה כספים,צובע,מתקן ביוב ואינסטלציה וחשמל ודלתות ועוד ועוד. האם אני יכול לדרוש         פטור על ההכנסה לפי סעיף פטור לנכה מיגיעה אישית ? ( בערך 400000  שקל לשנה).

    2. ומה אם יש לי יותר מ 10 יחידות דיור אבל אני לא עושה את הפעולות הנ"ל , אלא מביא אנשי            מקצוע.האם עדיין אני יכול לדרוש את הפטור לנכה לפי יגיעה אישית ?

    תודה .

    • מתי הכנסות שכירות הופכות להיות הכנסה מיגיעה אישית?
      סלי אילון, עו"ד (רו"ח) | 10/04/2023 14:18

      זו שאלה שקשה מאד לענות עליה.

      על מנת שההכנסה תהיה הכנסה מיגיעה אישית, יש צורך ביגיעה אישית ממשית על מנת להפיק אותה, בקיום מנגנון שקיים בדרך כלל בעסק וכד׳.

      אתה כותב שאתה משקיע מאמצים באופן אישי לטובת הפקת ההכנסה. ועדיין, השאלה היא האם ההכנסה מופקת בשל אותה יגיעה אישית או שמא מופקת מכח הבעלות בדירות.

      רשות המיסים, בעקבות פס״ד בירן בעליון, מעניקה משקל רב למספר הדירות בשאלה זו. לעמדתה הלא רשמית, מעל עשר דירות יביא את ההכנסה להכנסה מיגיעה אישית, פחות מחמש דירות יסווג את ההכנסה כהכנסה פאסיבית, ובין 5 דירות לעשר - יש לבחון כל מקרה לגופו.

      בברכה,

      סלי אילון, עו"ד (רו"ח)
      מנהל פורום דיני מיסים

      רחוב הרטום 16, הר חוצבים, ירושלים
      טל':02-5877888; מייל: sali@salieilon.co.il