רישום הערת אזהרה

  • הערת אזהרה בטאבו
    לאה | 26/02/2023 06:50

    תמא 38/1 האם היזם יכול לרשום הערת אזהרה בטאבו לטובתו כאשר 1 מבעלי הדירות לא חתם. ואיך אפשר לברר זאת

    • רישום הערת אזהרה
      עו"ד הדר פינק טבת | 14/03/2023 10:46

      שלום, לאה

      המועד לרישום הערה קבוע בחוזה שבין הצדדים, ולכן אין בידי אפשרות להשיבך. על פני הדברים, כל מי שחתם ליזם יכול להתיר לו לרשום הערת אזהרה לפי תמ"א על זכויותיו.

      ככל שמדובר בתמ"א עיבוי, לא ניתן יהיה לבצע את הרישום על היחידה הרישומית מבלי שתהיה הסכמת כלל בעלי הזכויות ברכוש המשותף.

      בדיקה האם בוצע רישום אם לאו ניתן לעשות בקלות, בהפקת נסח רישום מלשכת רישום המקרקעין "נסח טאבו" תמורת אגרה קטנה (כיום 16 ש"ח).

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com