מה קורה שכאבחון שגוי, אבל בסוף ניתן טיפול נכון?

  • שבר ביד שלא אובחן
    שרון | 15/02/2023 18:52

    בני, מאמן כושר, נפצע לפני 3 חודשים במהלך משחק כדורגל בידו. יום למחרת ניגשנו למוקד שם צילמו את ידו נבדק ע"י אורטופד שלא אבחן דבר. הומלץ על אביזר קיבוע לשבוע. משהכאבים לא חלפו, פנה לרופא המשפחה וקיבל הפניה לאולטרסאונד, לצילום  ושוב לאורטופד. תור לאורטופד היה רק לאחר כחודש וחצי. הגיע לאותו אורטופד שקיבל אותו במוקד. הפעם כבר ביצע צילום ממספר זויות ובו אובחן שבר בשורש כף היד. מאותה נקודת זמן, עברנו למישור הרפואה הפרטית. עבר סיטי, ניתוח עם השתלת עצם והכנסת בורג קיבוע. האם ישנה עילת תביעה על כך שלא נעשה מספיק כדי לאבחן את השבר? שהרי הוא היה שם מההתחלה? תודה על התייחסות לשאלתי זו

    • מה קורה שכאבחון שגוי, אבל בסוף ניתן טיפול נכון?
      עו"ד ורד פרי | 02/03/2023 13:57

      שלום שרון,

      אני מקווה כי מצבו של בנק הוטב, שהשבר התאחה כראוי, והוא יכול להמשיך  בעיסוקו כמאמן כושר.

      ייתכן בהחלט שהאורטופד הראשון לא התייחס במלוא הרצינות לתלונות ו/או לא היה פענוח נכון של הצילומים, וייתכן גם שצריך היה להפנות לצילומים מקיפים יותר.
      עם זאת - ולאחר שאובחן השבר, ולאחר שלמיטב הבנתי ניתן הטיפול הנכון, ובתקווה שהאיחור באבחון ובטיפול לא השאירו נזק בלתי הפיך, שאינו נזק כתוצאה מהחבלה עצמה - אזי אין הצדקה להגשת תביעה.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il