האם פרסום אמת חסין מתביעת דיבה?

  • פרסום בפייסבוק של נהג שברח ממקום התאונה
    א | 13/02/2023 20:11

    שלום רב. האם אני חושף את עצמי לתביעה אם אכתוב בדף הפייסבוק של נהג שברח ממקום התאונה בלי להשאיר את הפרטים  ואת פרטיו השגתי בעזרת המשטרה על כך שהוא ביצע עבירה של אי מסירת פרטים?  הייתי ברכב עם בת זוגי , ז''א הדבר קרה בנוכחות עדים ואין חשש לתביעת דיבה.

    • האם פרסום אמת חסין מתביעת דיבה?
      עו"ד אורי שורר | 21/02/2023 13:26

      שלום רב,

      פרסום דבר אמת אינו מעניק חסינות מוחלטת באופן אוטומטי מפני תביעת דיבה.

      יש לבדוק האם הפרסום נעשה במידה ולא נעשה באופן שבו מהווה פגיעה מעבר לנדרש.

      לגוף פנייתך אציין כי לא ברור מדוע עליך לפרסם את פרטי הנהג, היכן ברצונך לפרסם זאת והאם בכוונתך להוסיף מלל לפרסום.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il