חניה לדיירי רחוב בלבד

  • תמרור חנייה כוחו יפה עד...
    חן | 09/02/2023 17:14

    שלום

    על פי התקנות, תמרור חנייה (לרבות כזה המתיר חנייה לדיירי הרחוב בלבד) - כוחו יפה עד לתמרור "אין חניה". השאלה שלי היא מה קורה אם אותו תמרור "אין חנייה" מוגבל בשעות וחניתי את רכבי לאחר תמרור זה, בשעה שלא נקובה בו?

    הסבר: בתחילת רחוב יש תמרור המתיר חנייה לדיירי הרחוב בלבד (ואני לא דייר הרחוב), ולאחר כמה עשרות מטרים מוצב תמרור "אין חנייה" אשר מוגבל בשעות הנקובות מתחתיו, וחניתי את רכבי אחרי תמרור "אין חנייה" זה, בשעה שלא כלולה בשעות אלה. להבנתי, מאחר שתמרור חנייה לדיירי הרחוב בלבד כוחו יפה עד תמרור "אין חנייה", ומאחר שחניתי לאחר אותו תמרור "אין חנייה" (בשעה שלא מצויינת מתחת תמרור "אין חנייה"), הרי שחניתי כדין. האמנם?

    קיבלתי קנס על כך שאינני דייר רחוב

    • חניה לדיירי רחוב בלבד
      יעקבי | 09/02/2023 20:05

      שלום חן,

      לכל תמרור יש כוח הוראה עד הצומת הקרוב או עד תמרור אחר שמבטל את הוראתו.

      תמרור 'חניה לדיירי הרחוב בלבד' הוא תמרור 439 ולא צויין לגביו תמרור אחר שמבטל אותו מכאן שכוחו עד הצומת הקרוב, ובכלל זה המקום בו חנית.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.

      • חניה לדיירי הרחוב
        פרדי | 17/01/2024 18:05

        שלום רב

        לפני שנה קיבלתי דוח על חניה כחול לבן לאחר תשלום בפנגו

        הגשתי ערוער

        דחו את הבקשה,צוין שצד ימין של הרחוב מיועד לדיירים

        אני חוזר צבע כחול לבן

        שילוט לא ראיתי בסביבה הקרובה

        האם  עירית גבעתיים פעלה נכון?