חברה לא קיימה את החוזה, האם החוזה בטל?

  • ביטול התקשרות עם חברה פיננסית שהציע הלוואה
    סער | 08/02/2023 09:48

    בוקר טוב לכל המומחים,

    אשמח שרק עורך דין יגיב, זה פוסט ארוך אז תהיו סבלניים ??

    בחודש ינואר יזמתי שיחה לחברה פרטית של פיננסים שמעניקה הלוואה כנגד קרן הפנסיה, התהליך כולל ניוד של קרן הפנסיה לקופת גמל, בשיחה הראשונית עם נציגת השירות הוחתמתי על טפסים והיא ביקשה להפיק לי "טופס מסלקה" עלותו כרגיל 20 ש"ח אבל היא דרשה 115 ש"ח, סכום מופרך אבל נזקקתי להלוואה אז הסכמתי לעמלה המוגזמת, כשביקשתי להפיק בעצמי את הדו"ח כדי להוזיל עלויות היא טענה שהטופס שהיא מפיקה הוא.אחר ממה שאני כאדם פרטי מוציא, מה שהיא אמרה לא מדוייק בכלל וזה שקר! היא אמרה שעוד 7 ימי עסקים יחזור אלי יועץ להקים את ההלוואה וגם לנייד את קרן הפנסיה.

    בימים הבאים מאז השיחה ולאחר בירור עם אנשי מקצוע ייעצו לי באופן גורף להתרחק מהתהליך המסוכן של ניוד קרן הפנסיה. כשלא חזרו אלי לאחר 7 ימי עסקים הבנתי שזה הזמן להתיר את עצמי מהסכם ההתקשרות איתם.

    הם בתגובה דרשו עמלת פתיחת תיק ע"ס 400 ש"ח, למרות שלא קיבלתי שום שירות או ייעוץ ואף לא הלוואה, גם לא חשפו בפני את הסיכונים הכלולים בתהליך ניוד קרן הפנסיה לקופת זמל, וגם שקרו בקשר להפקת דו"ח המסלקה .האם אני משוחרר מהסכם ההתקשרות?

    • חברה לא קיימה את החוזה, האם החוזה בטל?
      עו"ד אבי קיסוס | 11/02/2023 20:40

      שלום רב,

      החברה הייתה חייבת לפרט את כל תנאי החוזה - ואף את תנאי הביטול - לפני מועד החתימה על החוזה.

      ככל שהחברה לא קיימה את מה שהיא התחייבה לבצע אז ניתן לראות את החוזה כבטל.

      קשה לקבוע על פי הנתונים בשאלה האם "אתה משוחרר מהחוזה".

      בהצלחה,

      אבי קיסוס, עו"ד

      שלהב 117 ספיר, ערבה תיכונה
      טל': 073-7274466; מייל: aykisos@gmail.com