התיישנות דוח תעבורה

  • התיישנות דו״ח תעבורה
    מתעניין | 05/02/2023 08:02

    מה הסעיף בחוק שקובע התיישנות של שנה על שליחת הודעה על מועד למישפט על דו״ח חנייה ממועד הגשת הבקשה להישפט ?

    מהו הסעיף בחוק שמחייב את הרשות לשלוח את ההודעה עם תאריך למישפט בדואר רשום ?

    האם העובדה כי פניתי לבית המישפט כדי להזיז את מועד המישפט שקיבלתי בסמס כדי לבטל את החובה לשלוח את ההודעה על המועד למישפט בדואר רשום ?

    • התיישנות דוח תעבורה
      עו"ד חנה דוד | 08/02/2023 15:38

      שלום למתעניין
      הסעיף הוא סעיף 230 לחוק סדר הדין הפלילי:
      230. הודיע אדם לפי סעיף 229(א) שברצונו להישפט על העבירה, תישלח לו הזמנה למשפט תוך שנה מיום שנתקבלה הודעתו; בית המשפט רשאי, לקיים את המשפט גם אם אותו אדם ביקש להישפט באיחור, ובלבד שהתקיימו התנאים האמורים בסעיף 229(ה), בשינויים המחויבים, או מנימוקים מיוחדים אחרים שיפרט בהחלטתו. הורשע האדם בבית המשפט על העבירה ונגזר דינו לקנס, לא יפחת הקנס מהסכום הנקוב בהודעת תשלום הקנס, אלא אם כן ראה בית המשפט נסיבות מיוחדות המצדיקות הפחתתו.
      הזימון הראשון חייב להיות בדואר רשום.
      אם אתה ביקשת לדחות את הדיון מחובתך לבדוק את ההחלטה טלפונית או במערכת נט המשפט. לא תישלח ההחלטה בדואר רשום .
      הימנעות להתייצב למשפט - משמע שפיטה בהיעדר ואם חלילה לא ידעת על הדיון , המשפט יחזור לקדמותו לשלב ההקראה אבל זה לא אומר שהדוח יבוטל.. בהצלחה!

      שיהיה בהצלחה!

      בברכה,

      חנה דוד, עו"ד
      מנהלת פורום דיני תעבורה

      בית הדפוס 12, ירושלים.
      טלפון: 050-4708166 ; מייל: hanny5462@gmail.com