דו"ח מצלמה

  • בקשה לתשלום קנס בגין עברת תנועה ללא הודעה לתשלום
    רובי | 24/01/2023 10:51

    שלום! אני עושה שימוש ברכב ליסינג(של חברת "אלבר") הרשום על-שם "אלבר".

    מנהלת המשרד בחברה בה אני עובד גילתה ב-15/01/2023, במקרה,בתיק החברה ברשם החברות (?) ,במסגרת חיפוש נתונים שעשתה לצרכיה,הודעה ממשטרת ישראל ולפיה הרכב בו אני עושה שימוש ביצע עבירת תנועה שענינה "מהירות מופרזת של 23 קמ"ש בשטח עירוני " ואליה צמודה הודעה על קנס של 3000 ש"ח..

    ההודעה שמצאה במקרה מנהלת המשרד(בה מופיע שם החברה בה אני מועסק כממוענת ל-תשלום) ,מעולם לא הגיעה אלי וגם לא אל החברה בה אני מועסק..

    לידיעתך,מועד ביצוע העבירה לכאורה,לפי הודעת המשטרה הוא 28/03/2022.כלאמר,שמע ההודעה הגיע אלינו (וגם זה במקרה) ,כמעט 10 חודשים לאחר ביצועה

    ההודעה,כפי שהובאה לידיעתי,גם לא כוללת תמונות או כל תיעוד אחר המעיד על עצם ביצועה,.בנוסף,לא ניתן להבין מההודעה היכן בוצעה וגם לא באיזה שעה.....

    המועד האחרון לתשלום הינו 10/02/2023....

    אור לכל זאת ,שאלותי: 1.האם הודעה שלא הגיעה כלל לידי מבצעה הינה בכלל בתוקף..

    2.במידה והגיעה הודעה לידיעת ה"עבריין" כמעט 10 חודשים לאחר הביצוע,

    האם יש לשלם את הקנס...

    תודה מראש,רובי ברוג, 050-8772330

    ruvi@attia.co.il

    • דו"ח מצלמה
      יעקבי | 27/01/2023 12:52

      שלום רובי,

      דו"ח תנועה שהופק ממצלמה חייב להישלח בתוך 4 חודשים, כך על פי סדר הדין הפלילי סעיף 225 א'. תת סעיף א2 מאריך תקופה זו עד שנתיים אם מדובר ברכב חברה או השכרה/ ליסינג.

      אגב, הקנס לרכב חברה הוא פי 4. אם הדו"ח יוסב על שמך הקנס יפחת לכדי 750 ש"ח.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.