מה ההבדל בין אפוטרופוס לדין לבין מומחה מטעם בימ"ש?

  • אפוטרופוס לדין
    מיכל | 26/12/2022 21:10

    בית משפט קבע שהסדרי שהות יידונו ברבני עם זאת קבע, שימונה אפוטרופוס לדין ויבוצע תזכיר.

    מה ההבדל בין אפוטרופוס לדין שממונה על ילדים, בהליכי גרושין לבין תזכיר. והאם בית דין רבני מתייחס להמלצות אפוטרופוס לדין כאל המלצות תזכיר?  או שיש הבדל בהתייחסות מצידו?

    תודה רבה

    • מה ההבדל בין אפוטרופוס לדין לבין מומחה מטעם בימ"ש?
      עו"ד אורית אוחנה | 04/01/2023 17:12

      שלום מיכל,

      אפוטרופוס לדין הוא עו"ד מטעם הסיוע המשפטי אשר מונה ע"י בימ"ש כדי לייצג את הקטין. נאמנותו היא לקטין בלבד והוא אינו כותב חוות דעת לערכאה המשפטית, אלא מגיש כתבי טענות בייצגו את טובת הקטין. הוא אינו מומחה מטעם הערכאה המשפטית. לעומתו, עו"ס לסדרי דין, הוא מומחה מטעם הערכאה המשפטית ותפקידו לכתוב חוו"ד = תסקיר על בסיס הידע המקצועי שלו, הכשרתו וניסיונו. הוא יכול להתייחס בהמלצותיו לכל התא המשפחתי ולא רק לקטין, בניגוד לתפקידו של האפוטרופוס לדין, אשר מייצג את עמדתו ורצונו של הקטין בלבד

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com