החברה נסגרה- את מי תובעים?

  • כתב ויתור וסילוק סופי ומלא
    ori | 25/12/2022 18:04

    שלום

     ב 4-2019 עברתי ניתוח פנים שלא צלח ובעלת הקליניקה הושיטה לי " כתב ויתור וסילוק סופי" להחזר הכספים או ניתוח מתקן בתמורה

     2 המסמכים ניתנו לי

     בתחילה רציתי ניתוח מתקן אך משהחל " תלכי - תבואי" וכו ' דרשתי למלא את  כתב הויתור ולקבל כספי בחזרה. לפתע נסגרה הקליניקה ובעליה נעלמו הם גרים בירושלים ושלחתי מכתב בעזר עו"ד היא כתבה לי "תתבעי אותי בתביעות קטנות". הסכום ששילמתי אז 26-000 שח

     ארצה לקבל את כספי מחברת הביטוח שפרטיה רשומים בכתב הויתור

     השאלות

    1- האם בעזרת המסמך ויתור יש לי סיכוי שהוא.

    2- מה לעשות כעת..

     בברכה

    • החברה נסגרה- את מי תובעים?
      ליאור חאיק, עו"ד | 26/12/2022 15:39

      שלום

      חסרים פרטים רבים בשאלה בכדי שניתן יהיה להשיב עליה.

      צריך לבדוק לעומק את הנושא, ואף לשקול אפשרות של הרמת מסך נגד בעל המניות או המנהל בחברה, לאור כך שהחברה נסגרה ואין את מי לתבוע. אציין כי לרוב הרמת מסך איננה מתאימה לתביעה קטנה שהוא הליך מהיר אך נתקלתי כבר בכמה מקרים שבהם בתי המשפט לתביעות קטנות הרימו מסך כנגד נושאי משרה בחברה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

    • בעדיפות ראשונה, עדיף לפנות לחברת הביטוח
      ץ | 27/12/2022 11:17

      כפי שהשואלת מציינת בשאלתה,

      יתכן שחברת הביטוח תהיה מוכנה לפצות מכוח סעיף 68 לחוק חוזה הביטוח.