אלימות של הורה כלפי ילד - זכויות של ילד לפעול ?

  • הטרדה על ידי הורה - צו למניעת תקשורת
    A | 23/12/2022 14:28

    אני גר עם ההורים, ואבי כל הזמן מטריד אותי, מחפש אותי, מנסה להצית ריבים, וכל הזמן מחפש לריב, הוא פשוט רוצה לריב ולהרביץ לי, ומחפש תרוץ, האם ניתן להוציא צו שיאסור עליו לתקשר איתי בכל צורה! ? אני לא מעונין בתקשורת איתו לא מדבר איתו, הוא ביריון שמחפש לריב עם כל מי שיש לו הזדמנות, רב מכות עם השכנים טיפוס אלים ומאיים, מה ניתן לעשות ? אני רוצה צו שיאסור עליו להתקרב ולתקשר איתי בכל צורה אפשרית זה אפשרי שגרים באותו בית?

    • אלימות של הורה כלפי ילד - זכויות של ילד לפעול ?
      עו"ד ארז רביב | 03/01/2023 19:16

      למר A הנכבד

       שאלה כללית - לא צינתה את הגיל שלך? לא צינתה האם את קטין או בגיר? לא צינתה האם יש לך אימא בבית?

      ולכן המענה יהיה כללי ביחס להוראות החוק: החוקים בגינן זכאי כל אדם ובמיוחד בן משפחה מקרבה ראשונה זה צוו הגנה על הטרדה מאיימת, וצוו הגנה בגין אלימות.

      ולכן אתה: הן כקטין ו/או כבגיר המתגורר עם ההורים זכאי להגיש באופן ישיר או באמצעות אפוטרופוס לדין. ו/או עובד רווחה משפחה בקשה דחופה לצוו מניעה והגנה.

      וכל נושא אלימות בארץ יש מקום למיגור וטיפול במיוחד כאשר מדובר באלימות במשפחה.
      בברכה,
      ארז רביב, עו"ד
      מנהל פורום דיני משפחה

      טלפון: 050-2057972 ; מייל:erezadiroffice@gmail.com