תגובה לביצוע צוואה וקבלת חלקה של האישה בכתובה?

  • דרישת כתובה , אי השתתפות מלאה בהתחייבות המנוח האם
    אלינור | 23/12/2022 08:26

    שלום

    רקע :

    בשיח  תשובת מענה שקיבלתי מעו"ד  התובע אותי בגין רכישת ספר תורה שרשם בצוואה של בעלי ז"ל המשולמת טרם חלוקת העיזבון

    .הצוואה המקורית שבידי העו"ד לא הוגשה בזמן הפטירה רק לאחר 8 חודשים.

    העו"ד טען שהצילום של הצוואה ששלח לי עם זה אמורה הייתי להגיש בקשה לצו צוואה .

    ,"ממנה את אחי עו"ד לרכוש עבורי ספר תורה ...וזאת עד לסך  כ - 150.000ש"ח

    הוגשה תביעה ובקשה ומהעו"ד שאעביר לו 150.000ש"ח ועדיין אין צוואה מאושרת

    כמו כן מציין הסעיפים כדלקמן , "והמנוח ממילא מעולם לא ביקש ליתן למשיבה את כתובתה"

    "ערך 180.000ש"ח משנת 86.- הכתובה.

    "כל שנות חייהם המנוח סירב בכל תוקף לתת למשיבה כל דריסת רגל בחשבונו"

    בסעיפים הבאים מכפיש מגנה אותי וממציא "ספורי אלף לילה ולילה"

    משתמש במילים" ,,"מיררה את חיו", ,"איימה עליו" "רצתה לנקום בו"  "רצתה לסלק אותו מהבית" , וזאת כאשר בעלי ז"ל היה חולה סיעודי קשה ,אני עזבתי את מקום העבודה בשנתיים האחרונות למחלתו, וסעדתי אותו 24/7  בהוספיס בית .

    אני מבינה  שזו כוונה ברורה ליצור עלי רושם מוטעה ושלילי כדי לנשל אותי מחוב הכתובה מחד ,  וכן הוצאת הכספים מהעיזבון הכספי מאידך .

    השאלה :

    איך עלי להגיב או מה עלי לעשות .?.

    האם אני חייבת לשלם את כל הדרישה עבור עלות ספר התורה ? האם בחצי ? האם בכלל לא.

    האם זכותי לקבל את חוב הכתובה ? . ואיך ?

     תודה רבה למענה ולהכוונה.

    • תגובה לביצוע צוואה וקבלת חלקה של האישה בכתובה?
      עו"ד ארז רביב | 04/01/2023 20:55

      אלינור הנכבדת .

      השאלה המקדימה אם הוצאה צוו קיום צוואה?

      במידה וטרם ניתן צוו קיום צוואה. אז יש לפעול להגיש בקשה לתביעה לצוו קיום צוואה. מה שנחשב צוואה בר תוקף היא הצוואה האחרונה. ולהגיש בקשה לצוו עיכוב הליכים ולבדוק האם החלטה והלחץ של העו"ד זה היא חוקית ותקינה. כמו כן לאור התיאור הדברים שהעו"ד אומר אליך וכלפיך זה שימוש בשפה פוגענית ומשפילה. מבלי לדעת. וכן ניתן לעצור הכל ולבחון דברים מחדש.

      בברכה,
      ארז רביב, עו"ד
      מנהל פורום דיני משפחה

      טלפון: 050-2057972 ; מייל:erezadiroffice@gmail.com