החזר עבור מקדמה שמלת כלה

  • השבת מקדמה ביטול עסקה
    עדי | 19/12/2022 16:54

    שלום,

    הלכתי לסטודיו כלות יחד עם אימי וחמתי 9 חודשים מיוחדים החתונה המיועד. מה שגרם ללחץ לסגור ולחתום חוזה, בסלון כלות 2 שמלות בשכירות ב11,000 ש״ח ושילמתי במקום 1,000 ש״ח מקדמה. אני ובן זוגי סטודנטים, הגעתי לסלון פעם נוספת לאחר 4 חודשים מדדתי לראשונה שמלות וראיתי ששום דבר לא מתאים. לא נלקחו מידות, היא רק ניסתה להבין את הטעם שלי. מה שלא צלח ואף פגעה בי חזותית בנראות ואמרה שהיא התאכזבה מהטעם שלי.

    לאחר יומיים התקשרתי אליה ואמרתי לה שאחרי חשיבה כלכלית אני מבינה ששתי שמלות בשווי כזה גדול עלי, ומבקשת לסייים את ההתקשרות היא אמרה שזאת לא שיחה לטל׳ והיא לא מרגישה טוב שנדבר בתחילת שבוע.

    בתחילת שבוע התקשרתי שנית, בנועם, אמרתי באמת תודה ועל מצבי שאני מעדיפה לסיים את החוזה גם ככה לא מצאתי שמלה מתאימה. היא החלה לצעוק עלי ולהגיד שניצלתי אותי על אף שלא היה בנינו שום אינטרקציה.... ואני לא יודעת מה לעשות.

    אחרי הפגישה הפיזית שהגעתי וביקשתי לבטל את החוזה, היא לא הסכימה כי היא ביקשה שאני אכתוב לה בהודעה שה1,000 ש״ח שאני העברתי לה זה לא מקדמה זה עבור שמלה שהיא הציעה לי במתנה (שלא לקחתי!!!!, שלא הייתי למידותי בכלל) ואמרתי לה שאני לא מוכנה לעשות את זה, ושבאמת כל שקל חשוב לנו אז אני מבקשת ממנה להחזיר את המקדמה כי הודעתי לה מראש.

    (לפי החוזה עד 45 ימים מיום האירוע אם אני מבטלת, המקדמה נשארת אצל ההסלון כלות) אבל אני מבטלת 93 ימים לפני...

    ההודעה שכתבתי לסלון כלות מיד לאחר הפגישה על מנת שיתחילו להיות תיעודים....

    אתי שלום,

    היום 19/12/2022 הגעתי אליך לסטודיו אחרי שיחת טלפון בה הודעתי לך את החלטתי להשתחרר מהחוזה, ולבטלו.

    אחרי שהבעת חוסר הסכמה בטלפון הגעתי פיזית יחד עם ארוסי וחמי לעתיד.

    בפניהם הצגנו את עמדנו שאין ביכולתנו הכלכלית וברצוננו לבטל את החוזה עם בית העסק ״אושר כלות וחתנים בע״מ״.

    בחוזה נכתב מפורשות, ״כי במידה ותבוטל ההזמנה על ידי מכל סיבה שהיא עד 45 ימים לפני האירוע, תפוצה אושר בסך עלות המקדמה.״

    לפיכך היום 19/12/2022, 93 ימים לפני יום אירוע החתונה המיועד בתאריך 23/03/2023.

    מאחר ואני פונה אליך מראש, לפי הזמנים האמורים הנני זכאית לדמי המקדמה.

    בפני ובפני משפחתי סירבת להשיב את דמי המקדמה ואף ציינת כי הינך מרוויחה בזכות מקדמות אלה. בנוסף, ציינת כי ״תמציאי״ חשבונית על שמלת טראש שאת הצעת במתנה להביא לי, (ללא שום תניות) שלא נעשה בה שימוש על ידי, שהייתה גדולה למידותי ושהוחזרה לך מיד.

    אני מבקשת לבטל את החוזה ולקבל כאמור את כספי, ששולם בתאריך 27/02/2022

    חשבונית מספר 0334 ע״ס 1,000 ש״ח.

    נבקש לסיים בכבוד הדדי את ההתקשרות.

    לתשובתך אודה.

    • החזר עבור מקדמה שמלת כלה
      ליאור חאיק, עו"ד | 20/12/2022 10:32

      אין אפשרות להשיב ללא בדיקת הסכם ההתקשרות, ככול ונחתם הסכם

      אם לא נחתם הסכם יש לך עילה טובה לקבלת המקדמה בחזרה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com