תביעה בגין נזק משכן

  • דיני נזיקין- בימ"ש שלום
    יעל | 14/12/2022 19:00

    שלום,

     יש לי פס"ד כזוכה אצל מפקח המקרקעין. השכן לא עשה כלום. התיק בהוצל"פ. צו עשה.

    פיצלתי סעדים.

     האם תביעה על עוגמת נפש וכו' מגישים בבימ"ש שלום?

    האם צריך עו"ד?

     האם מספיק להביא חוו"ד שמאי שיקבע את גובה הנזק ועוגמת הנפש?

     תודה

    • תביעה בגין נזק משכן
      עו"ד גיל קראוס | 15/12/2022 15:54

      שלום רב,

      קודם כל, יכול להיות שניתן להגיש בקשה לביזיון בית המשפט בגין אי קיום הוראות פסק הדין.

      לגבי תביעה לעגמת נפש, כעיקרון אפשר להגיש לבית משפט שלום / תביעות קטנות, אם כי בתי המשפט לא ממהרים לפסוק פיצוי משמעותי בגין עגמת נפש במסגרת של נזקי רכוש.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      מגדל בסר 4, קומה 23, רחוב מצדה 7 בני ברק
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • תודה רבה- המשך
        ש | 16/12/2022 19:50

        הגשתי שאלה למפקח על המקרקעין והוא ענה לי כעת בדיוק את מה שרשמת להגיש על ביזיון בימ"ש.

        1.האם יש נוהל מה צריך להיות בתביעה? לצורך העניין שהגשתי למפקח היו טפסים באתר ממשלתי שלפי זה יש לפעול.לא מצאתי איזה שהוא נוהל באינטרנט לגבי ביזיון.

        כמובן שאצרף תביעה + פס"ד צו עשה שמפרטת מה היה צ"ל לעשות.

        2.הנתבע לא נקף אצבע ולא ניסה/ השתדל לבצע את פס"ד   פשוט אדיש

        א..האם צריך תצהיר על כך ממני?

        ב. האם מומלץ להביא מטעמי שמאי שיקבע במפורש מה צריך לתקן ועלויות ולצרף לתביעת הביזיון?אדגיש שלמפקח הבאתי אינסטלטור רגיל כי גם כך בכל משפט ממנים מומחה מטעם בימש. במקרה שלי אפילו זה לא יצא לפועל כי לא רצה לשלם ולא טרח להביא כתב הגנה.-אפאתי.

        3. האם אפשר להכניס עוגמת נפש לפקודת ביזיון.- ברור שלא ישולם לי דבר.

        רק אח"כ אוציא את זה דרך הוצל"פ כי יש לי תיק שם.וכמובן עם כתב העלויות של איש מקצוע אולי אוציא כספית את עלויות התיקון מהוצל"פ וכך אתקן בעצמי עי קבלן מטעם הוצל"פ ואישור משטרה להיכנס לביתו?

         תודה רבה לך

        • ביזיון בית משפט
          עו"ד גיל קראוס | 19/12/2022 15:08

          שלום רב,

          אתה יכול להיעזר בטפסים שציינת וכן לפרט את השתלשלות העניינים והעובדה שהוא לא מגיב ולא מבצע את ההחלטות. זה אמור להספיק.

          אתה יכול לנסות ולהכניס גם את עניין עגמת הנפש, אני לא בטוח שבית המשפט יפסוק פיצוי בעניין זה אבל יכול להיות שזה יגרום לו להגדיל את ההוצאות שיטיל על הצד השני עקב אי מילוי החלטות בית המשפט.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד
          מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

          מגדל בסר 4, קומה 23, רחוב מצדה 7 בני ברק
          טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il