העלאת שכירות לדייר חילופי

  • העלת שכר דירה לדייר חלופי
    רןל | 14/12/2022 13:34

    ביקשתי לסיים את החוזה לפני המועד . בחוזה כתוב שדייר חלופי מוסכם ייכנס באותם תנאים אך בעלת הדירה רצתה שזה יהיה במחיר יותר גבוה ודרך תיווך (אפילו החזרתי את המפתחות לדירה ב2/11). האם זה אומר שהחוזה מבוטל אם כך? זאת הפרת חוזה לא? כשמצאתי דייר שייכנס באותם תנאים היא לא הסכימה כנראה כי רצתה דייר שיסכים לשכר החדש ולשלם על תיווך (מה שהוא כמובן לא הסכים). בשלב מסויים יצאתי כבר מהדירה (בסיום התשלום החודשי 14/11) ולא חידשתי את התשלום ואחרי כשבוע (20/11) נכנס דייר חדש בתנאים החדשים וחוזה חדש לשנה. כעת בעלת הדירה כותבת לי שאני חייב לה 1500 שח על השבוע ההוא כאשר בנתיים היא החזירה את כל הערבויות וגם נאמר לנו מפורושת ע"י המתווך שאין עוד דרישות לגבי הדירה.

    מה ממליצים לעשות?

    • העלאת שכירות לדייר חילופי
      ליאור חאיק, עו"ד | 14/12/2022 16:20

      היי

      סעיף 22 לחוק השכירות והשאילה קובע:

      השוכר אינו רשאי להעביר לאחר את הזכות להחזיק ולהשתמש במושכר וכן את חיוביו האחרים על פי חוזה השכירות או להשכיר את המושכר בשכירות משנה, אלא בהסכמת המשכיר; אולם אם לא הסכים המשכיר לעסקה מטעמים בלתי סבירים או התנה את הסכמתו בתנאים בלתי סבירים, יהיה –

      (1)בשכירות מקרקעין – רשאי השוכר לעשות את העסקה בלי הסכמתו של המשכיר;

      (2)בכל שכירות – רשאי בית המשפט להרשות את העסקה בתנאים שייראו לו; ובשכירות של מקרקעין רשאי בית המשפט לעשות כן על אף האמור בחוזה השכירות.

      מהמתואר בשאלה עולה כי סירוב המשכירה לקבל את השוכר החדש בשל רצונה להעלות באופן דרמטי את דמי השכירות, בוודאי באמצעות תיווך, יכול לעלות לכדי טעמים בלתי סבירים, ויש גם פסיקה בעניין.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com