האם ניתן לתבוע מזונות בהעדר הסכם שאושר בבית משפט?

  • תביעת מזונות ללא הסכם
    שירן | 13/12/2022 17:29

    שלום רב,

    יש לי ילד משותף מהגרוש שלי ואין בינינו הסכם מזונות.

    כיום הילד בן 4 ובשנה וחצי האחרונות אינני מקבלת מזונות באופן תדיר ואם אני מקבלת זה לא לפי מה ששולם לי במשך שנתיים רצוף.כמובן שהתשלום שסוכם בעבר בינינו והעברת הכספים מתועדת אצלי.

    האם אוכל לתבוע מזונות בהעדר הסכם מבית משפט והאם אוכל לתבוע רטרואקטיבי ללא עורך דין דרך הוצאה לפועל?

    • האם ניתן לתבוע מזונות בהעדר הסכם שאושר בבית משפט?
      עו"ד אורית אוחנה | 16/12/2022 15:07

      שלום שירן,

      ראשית, כדאי להגיש תביעת מזונות בבית משפט (יש להתחיל בפתיחת הליך יישוב סכסוך) וזאת על מנת להסדיר את עניין המזונות אחת ולתמיד ולתת להם תוקף של פסק דין, כך שבעתיד שתוכלי לאכוף הפרה ביתר קלות.

      אם יש בידייך הסכם שנחתם ביניכם, אך לא אושר בערכאה משפטית, וכן הוכחות בגין העברת כספי מזונות בשנים האחרונות, כדאי לצרף ולהראות כי היה נוהג שנפסק, המוכיח גם כי לגרוש יכולת כלכלית לשלם.

      כדאי לדרוש גם מזונות רטרואקטיביים בגין התקופה בה הפסיק לשלם ולנמק את השיהוי בהגשת התביעה, בכך שהיה הסכם והיו העברות כספים באופן לא תדיר.

      לעניין הוצאה לפועל - כעיקרון, לא צריך עו"ד כדי לתבוע באמצעות הוצל"פ, אך במקרה שלך, אני לא בטוחה שניתן יהיה מכיוון שאין הסכם שאושר כפסק דין - אנא התייעצי בפורום הוצאה לפועל.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה
      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com