הילד שלי נפל מקיר טיפוס ונפצע –האם אוכל לתבוע?

  • נפילה מקיר טיפוס ילד בן 6
    דין | 12/12/2022 16:24

    היי

    במהלך יום הולדת שהתקיימה במתחם קיר טיפוס נפל בני מהקיר ושבר את המרפק (הוא לא היה מאובטח עם כבל והיו מזרונים על הרצפה).

    עקב כך עבר ניתוח בכתף וקיבוע עם מסמרים.

    האם אני יכול לתבוע את המקום באשמת נזק?

    • הילד שלי נפל מקיר טיפוס ונפצע –האם אוכל לתבוע?
      עו"ד גיל קראוס | 15/12/2022 15:49

      שלום רב,

      על מנת להגיש תביעה בגין פציעת הילד, יש להוכיח כי קיימת רשלנות או הפרת חובות אחרות מצד בעלי המקום ו/או מפעיליו.

      לצורך זאת, יש לבחון לעומק את הנסיבות ואת המצב העובדתי, כולל למשל כמות המדריכים שהייתה שם, ההסברים שניתנו, אמצעי ההגנה, האם המזרונים היו מתאימים ומוצבים כראוי, האם היה צריך לקשור את הילד לכבל בטיחות וכיוצ"ב.

      מעבר לכך, יש לציין כי ניתן ללא קשר לתבוע את פוליסת ביטוח תלמידים שיש לכל תלמיד במדינת ישראל, פוליסה שחלה 24/7 ולא רק בשטח בית הספר.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      מגדל בסר 4, קומה 23, רחוב מצדה 7 בני ברק
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il