הבהרה

  • התמודדות מול אפוטרופוס
    איציק | 07/12/2022 13:42

    זוג קשישים נשואים בנישואין שניים-מעל 21 שנה כשלפני יותר משנה מונה אפוטרופוס לבעל (בן 84 בעקבות דמנטציה קשה), הקשישה בת 77 שמקבלת עזרה סיעודית עקב בעיות בריאות - משתדלת להמשיך לנהל את משק הבית . כשמונה האפוטרופוס -הוא קבע סכום מסויים שיועבר לחשבון הבנק של הקשישה -שאכן די ענה לצרכי האישה (קניות וכו) אלא שהסכום הנ"ל מתחיל להיות גבולי מבחינת היכולת שלו לספק את כל צרכי הבית הקשישה פנתה בטלפון לאפוטרופוס לעדכן את הסכום שמועבר לחשבונה (בצמוד למדד או למשהו אחר ) אך נציגת האפטרופוס השיבה שכדי להעלות את הסכום הקשישה תצטרך להוכיח שהסכום לא מספיק (ע"י אספקת חשבוניות של כל ההוצאות החודשיות שהיא מוציאה) וללא הוכחה הסכום לא יעודכן . ולדברי הקשישה היא קונה הרבה מקניותיה בשוק הפתוח והיא תתקשה להמציא חשבוניות כפי שהאפורופוס מבקש.

    האם יש דרך להתמודד מול האפוטרופוס להעלאת הסכום הנ"ל ללא המצאת חשבוניות ?

    תודה  רבה

    • הבהרה
      איציק | 08/12/2022 11:23

      מדובר בזוג שני לו כלכלה משותפת בחשבונות בנק נפרדים (אע"פ שההסכם ממון התחייבו לפתוח חשבון בנק אליו יועברו כל הכנסות/הוצאות הזוג) שבעקבות הדמנציה של הבעל הבנק לא איפשר להוציא כספים מחשבונות ולכן בית המשפט מינה לו אפוטרופוס (כיון שהקשישה לא ראתה את עצמה מסוגלת - ללא סיוע של אחרים- במילוי תפקיד האפוטרופוס לבעלה) , הקשישה גם מתקשה מאוד בתקשורת עם האפוטרופוס ונציגתו כיון שהיא לא מסוגלת לשלוח/לקבל מיילים ושמיעתה לקויה וקשה לתקשר איתה בטלפון- והיא למעשה נעזרת באחרים (כמו בניה מנישואין ראשונים) כדי לתקשר מול האפוטרופוס.

      השאלה היא האם טענת האפוטרופוס נכונה- וסכום הכסף שנקבע שיועבר מחשבון בעלה לחשבונה- לא יעודכן אלא אם כן הקשישה תוכיח שהסכום לא מספיק (ע"י חשבוניות) דבר שהקשישה תתקשה לעשות (ע"פ דבריה) או שוכנת האפוטרופוס - לא צודקת ולמעשה הקשישה תוכל לדרוש עדכון לסכום ע"פ הצמדה וכדומה?

      כרגע לאחר ששוחחנו עם האפוטרופוס לגבי עדכון הסכום (לאחר עליית כל המחירים ומדד המחירים) היא ענתה לנו שהיא לא תעדכן את הסכום אלא אם כן ישלח אליה חשבוניות שמוכיחות שהסכום לא מספיק.

      תודה רבה

    • חשבוניות יהוו הוכחה להוצאות בפני אפוטרופוס
      עו"ד אורית אוחנה | 08/12/2022 18:04

      שלום איציק,

      אני מאמינה שאם נציגת האפוטרופוס אמרה שהדרך היחידה היא הבאת חשבוניות/קבלות בגין ההוצאות, אז זו הדרך. הטיעון נשמע מאוד הגיוני, מכיוון שזו הדרך היחידה להוכיח כי היו הוצאות כלשהן. אני מציעה כי הקשישה תערוך את הקניות והרכישות במקום מסודר, המעניק קבלות/חשבוניות בעבור הרכישות, כך תוכל להוכיח את הוצאותיה ודרישתה לתוספת, תענה בהתאם.

      בהצלחה רבה!!!!

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com