תקיפה מינית בבית הספר- כיצד אני יכולה לפעול?

  • תקיפה מינית פוליסת ביטוח תלמידים
    רינה | 22/11/2022 22:52

    שלום, הבת שלי הותקפה מינית ע"י מי שהסיע אותה לבי"ס, מישהו פרטי שלא מטעם בית הספר, הוא הורשע ונכנס לכלא, הבת שלי מטופלת נפשית ויש לה נכות נפשית, האם אני יכולה להפעיל את פוליסת ביטוח התלמידים?

    • תקיפה מינית בבית הספר- כיצד אני יכולה לפעול?
      עו"ד עדי רחמים | 08/12/2022 10:55

      רינה שלום,

      צר לי לשמוע על המקרה.

      ישנם מספר דרכים בהם ניתן לפעול במישור האזרחי לשם קבלת פיצויים כספיים על הנזק הנפשי שנותר לבתך לאחר אירוע התקיפה.

      על אחת כמה וכמה ככל ויש הרשעה פלילית- ניתן להגיש תביעה אזרחית נגררת תוך המועד הקבוע בחוק נגד התוקף. לחילופין ניתן להגיש תביעה נזיקית נגד התוקף וכן נגד גורמים נוספים כדוגמת בית הספר שהתרשלו בשמירה על בתך ועל שלמות גופה ונפשה, ככל שקיימות טענות לכך.

      כמי שמייצגת נפגעות פגיעה מינית בהליכים אזרחיים, קיימות זכויות שנפגעות עבירה זכאיות להן ולא מודעות לכך.

      אשמח להיות לך לעזר,

      בברכה,

      עדי רחמים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני נזיקין

      המכבים 22א, הוד השרון
      טלפון נייד: 050-6679988 ; מייל: adirahamim.law@gmail.com