מקדמות מס הכנסה סוף שנה

  • מקדמות מס הכנסה סוף שנה
    ערן | 21/11/2022 19:05

    שלום…יש לי שאלה בקשר למס הכנסה.

    מתחילת השנה ועד היום , כמובן שילמתי כדין מקדמות מס הכנסה .

    עוד נתון — הרווחתי השנה גם סכום מאוד משמעותי בשוק ההון, ונלקח ממני מס רווחי הון …

    שעליו אני כמובן אדרוש החזר מלא בדוח (נעשה אותו בסביבות יוני 2023)

    אני יכול לדרוש כי יש לי הפסדים משנים קודמות.

    ֿבקיצור,ֿהבוקר, חודש וחצי לפני סיום השנה, ערך לי הרואה חשבון הערכת מצב כדי לראות

    ֿמה מצבי.

    ומסתבר שלאור ההכנסות וההחזר שאצטרך לקבל….שילמתי יותר מידי מס.

    ֿהוא הציע שעל ההכנסה של נובמבר ודצמבר אני פשוט לא אשלם מקדמה כי זה יתקזז

    ֿויגולם בהחזר ….אז חבל סתם שאשלם ואז אחכה להחזרים .

    ֿהשאלה שלי, האם דבר כזה תקין?

    האם זה בסדר שאני אדווח על הכנסה…אבל לא אוציא צ’ק למס הכנסה?

    כאילו איך זה מתבצע בדיוק? הוא ידווח על החשבונית אבל המקדמה תהיה על 0?

    צריך לקבל אישור על כך מפקיד השומה או מה?

    הרואה חשבון שלי בחו”ל, ואני פשוט נורא סקרן לגבי התשובה .

    תודה