תביעה בשל מטרד מדירה שכנה

  • מטרד ליחיד - סעיף 44 לפקודת הנזיקין
    לירון | 17/11/2022 04:20

    שלום רב, הבנתי שלתביעה בגין מטרד ליחיד הכולל רעש מהשכנים של גרירת רהיטים, ריצות, וכדומה - אין הרבה סיכוי להתקבל כי בית המשפט נוטה להתייחס לכך כאל שימוש סביר במקרקעין.

    אך אם השכנים דפקו על הרצפה וטרקו דלתות בכוונה ונגרם לי נזק נפשי בגלל זה, האם ניתן לדרוש מבית המשפט מינוי מומחה פסיכיאטר על מנת להוכיח שנגרם לי נזק נפשי כתוצאה מהתנהלות השכנים?

    יש לציין כי חוות דעת אקוסטית זה לא פתרון במקרה הזה, כי השכנים יכולים להיות שקטים בזמן ששמים את המכשירים אשר יכולים להעיד על קיומו של המטרד ולשבש את הבדיקה ואחר כך לחזור לסורם.

    כמו כן - רציתי לשאול, האם בשל קיומו של קיר גבס הגובל עם שכנים אחרים אשר בעקבותיו איכות החיים שלי נפגעה ניתן לטעון בנוסף לאובדן הנאה מהמושכר גם למטרד ליחיד ולדרוש פיצוי גם בלא הוכחת נזק אם יסתבר שלדירה אין את האישורים הנדרשים ממחלקת פיקוח והנדסה?

    יש לציין לגבי השאלה השנייה כי מדובר בדירה מחולקת בשכירות, אשר בגינה בשל סירובה של בעלת הדירה להחזיר לי את השיקים בחזרה וליתן לי להתפנות מהמושכר פניתי למחלקת פיקוח והנדסה, אשר מצידם הגישו בקשה לבית משפט לצורך צילום ובדיקה של המקרקעין.

    • תביעה בשל מטרד מדירה שכנה
      עו"ד גיל קראוס | 24/11/2022 15:30

      שלום רב,

      על מנת לתבוע אזרחית ולטעון לנזק נפשי על רקע מטרד, צריך להוכיח שאכן קיים מטרד או לחלופין שקיימת עילת תביעה אחרת מכוח פקודת הנזיקין, כמו למשל רשלנות.

      לצורך זאת, תצטרכי ראיות משמעותיות שאכן מדובר במקרה חריג ובהתנהלות לא חוקית או החורגת מתחום הסביר.

      לגבי שאלתך השנייה, עצם אי החוקיות של הקיר איננה מלמדת בהכרח שאכן מדובר במטרד וממילא גם כאשר מדובר במטרד עדיין צריך להוכיח שלאדם נגרם נזק בעקבות זאת. כאשר הקיר נבנה בצורה לא חוקית, אני מניח שנקודת המוצא להוכיח פגיעה אמורה להיות יחסית קלה יותר, אבל שוב עדיין צריך להוכיח נזק.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      מגדל בסר 4, קומה 23, רחוב מצדה 7 בני ברק
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il