החשבות לדייר סרבן

  • החשבות לדייר סרבן
    יי | 31/10/2022 20:05

    שלום רב,

    כרגע הוגשה תוכנית פינוי בינוי במסגרת מסלול רשויות ולא מסלול יזם ונמצאת בוועדה המקומית נכון לעכשיו להבנתי.

    היזם בשלב הנוכחי פירסם הודעה שישנה הסכמה של 67 אחוז מהדיירים לטענתו.

    בחוזה לחתימה שנשלחה לדייריםלפני כחצי שנה,היזם דורש הערת אזהרה לטובתו,כאשר אין וודאות להיתכנות כלכלית לעסקה מצידו ואין התחייבות מצידו לעסקה  כאשר האישור הסופי לתוכנית עוד לא הוסכם וניתן. והיזם מציין זאת בחוזה זאת לצד התניות רבות לאורך החוזה שיכולות לפתור אותו מהעסקה באופן חד צדדי היות ולא יודע את התמורה המלאה.

    והדיירים מתחייבים בהערת אזהרה זו דבר המונע מהם לבצע כל עסקה בנכס שלהם לאורך תקופה ארוכה  כאשר אין התחייבות כל שהיא מצד היזם לביצוע העסקה קרי התחייבות חד צדדית של הדיירים.

    כאשר כעת מאיים היזם בתביעה לדיירים שטרם חתמו על החוזה (הלא סופי כאמור) היות והתוכנית והתמורה המלאה טרם נודעו ואושרו בוועדות השונות והאם ישנה בכלל היתכנות כלכלית והתחייבות מצד היזם לביצוע הפרוייקט.
    האם לאור המצב במצב האמור ניתן לתבוע דייר כדייר סרבן?
    באיזה שלב כן ניתן לתבוע?
    והאם אחוזי ההסכמה לפרוייקט מצד הדיירים קשורים בהתקדמות האישורים בוועדות? או אינם קשורים ביחס לדייר שטרם חתם ורוצים להגדירו כסרבן.
    תודה רבה והמשך שבוע טוב.

    • החשבות לדייר סרבן
      עו"ד אילן הלוי | 02/11/2022 10:57

      שלום רב

      הדרישה לרשום הערת אזהרה נובעת מחשש שבעלים שכבר חתמו ישנו את דעתם או ימכרו את הדירה לקונים שלא מסכימים לפרויקט. לכן אין מניעה ברישום הערת אזהרה לטובת היזם בכפוף להפקדת יפוי כוח לביטול ההערה בידי ב"כ הדיירים שיעש בא שימוש הן במקרה בו רוצים למכור את הדירה או במקרה בו חלף הזמן לביצוע התחייבויות היזם או הפרה אחרת מצידו.

      לגבי התביעה לפי מה שתארת עוד מוקדם להגיש תביעה כזו מאחר ואין עדין קביעת שמאי לגבי התכנות כלכלית ואין תוכנית.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com