שמועה: נכון לפנות להליך גילוי מרצון דווקא בתקופת החגים?!

  • גילוי מרצון
    אנונימי | 06/10/2022 14:59

    שלום רב,

    כבר כמה שנים שאני שוקל לגשת להליך של גילוי מרצון.

    עכשיו, בתקופת החגים הגיע לאוזניי "שמועה" שזה העיתוי הכי נכון, דווקא בחגים או בסמוך לפנות כדי לקבל את מלוא תשומת הלב וההתחשבות. האם מדובר בקלישאה?

    • שמועה: נכון לפנות להליך גילוי מרצון דווקא בתקופת החגים?!
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 06/10/2022 15:28

      שלום רב,

      תחילה אני שמחה לשמוע שהגעת להחלטה להסדיר את חובות הדיווח על הכנסותיך במסגרת הליך של גילוי מרצון - אין ספק שמהלך כאמור יוכל לסייע לך ל"התנקות" מול רשויות המס ולהסדיר את התנהלותך בעבר.

      חשוב לציין כי מומלץ לבצע את המהלך בליווי מקצועי של עו"ד המתמחה במיסוי. ליווי של איש מקצוע מסייע במקרים רבים בסגירת הסכמים עם תנאים מקלים ומטיבים מול רשויות המס ומפשט את ההליך בהתאם לדרישות החוק.

      לגבי עיתוי ביצוע המהלך- צר לי לאכזב אך רשות המיסים לא מעניקה הטובות או יתרונות מיסוי בתקופת החגים בהשוואה לתקופות אחרות ומדיניות רשות המיסים בנוגע להליך של גילוי מרצון הינה מדיניות שאינה תלויה בעיתות חג.

      נכון להיום לא קיים נוהל שמאפשר גילוי מרצון באופן מוסדר. בעבר היו מספר סבבים של הליכי גילוי מרצון שרשות המיסים פירסמה אודתם נהלים מוסדרים שאיפשרו הקלות שונות כגון: הקלה בסכומי הקנסות שהוטלו, שיעורי מס נמוכים למיסוי הכנסות שלא דווחו ועוד.

      כפי שציינתי כיום לא קיים הליך מוסדר של גילוי מרצון מול רשויות המס ואדם שמבקש לפעול להסדרת דיווחים שלא בוצעו או לגילוי הכנסות שלא הוצהרו פונה לפקיד השומה ומתנהל בהסדר אישי כשבמרבית המקרים לא קיימת לפקיד השומה הסמכות שלא להתחיל בהליך פלילי כנגד הנישום ולכן הסדר כאמור הינו הסדר נחות ביחס להליך של גילוי מרצון במסגרת נוהל קיים של רשות המיסים.

      אסיים בנימה מעט חיובית ואציין כי בימים אלו שוקדת רשות המיסים על גיבוש נוהל חדש להליך נוסף של גילוי מרצון במסגרתו יתאפשר לנישומים להגיע ולהצהיר על הכנסות לא מדווחות, הוראות הנוהל טרם הופצו ומלקטי מידע ובעיקר משמועות נראה כי הוראות הנוהל החדש יהיו פחות מטיבות ביחס לנהלים הקודמים שהיו , אך בכל זאת יתרון משמעותי שיכול ויוותר גם בנוהל החדש הוא ההגנה מהחזית הפלילית.

      מאחלת לך שנה טובה וחג שמח.

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים
      קמפוס יובלים, פארק המדע נס ציונה
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il