תשלומים מדירות היזם

  • תשלומי ועד בית, חשמל ומים טרם קבלת טופס 4 בתמא 38
    משב | 28/09/2022 09:38

    שלום,

    בבניינינו מסתיים בימים אלו פרויקט תמ"א 38 חיזוק ותוספות. לטענת היזם, הוא ביצע זה מכבר "מסירה" של חלקים מהשטח המשותף (מעלית, משאבות, מערכת סולארית) לחזקת הדיירים. אציין כי לבניין כולו טרם ניתן טופס 4. לשיטת היזם, לאחר ה"מסירה" לא חלה עליו חובה לשלם על החזקת המערכות במצב תקין, ז"א היזם מסרב לשלם מיסי ועד בית. בנוסף, היזם התחיל לאכלס חלק מהדירות החדשות טרם קבלת טופס 4, כאשר המים והחשמל של הדירות החדשות מוזנים מהתשתית הציבורית. כלומר, הדיירים הקיימים מסבסדים הן את עבודות היזם והן את צריכת הדירות החדשות. כמובן שגם את חשבונות המים והחשמל הציבוריים מסרב היזם לשלם.

    שאלותיי הן:

    1. בנוגע למיסי ועד בית - האם יש בסיס חוקי לדרוש מהיזם להשתתף בעלויות תחזוקת המבנה השוטפת טרם קבלת טופס 4? האם יש טעם בפניה למפקח על הבתים המשותפים?

    2. מה ניתן לעשות כדי לחייב את היזם לשלם את הצריכה המשותפת של חשמל ומים?

    תודה!!

    • תשלומים מדירות היזם
      עו"ד הדר פינק טבת | 29/09/2022 16:40

      שלום, משב (משה?)

      בתמא עיבוי אין טופס 4 לדירות הקיימות, ולכן לכאורה היזם אינו מחוייב לשאת בתשלומים לאחר "מסירה" של התמורות.

      עם זאת, מאחר שחלק מהדירות מאוכלסות, יש בהחלט מקום לגבות בגינן תשלומים שוטפים, שכן המתגוררים בהן עושים שימוש ברכוש המשותף. העובדה שאין טופס 4 לדירות, בעיה בפני עצמה, אינה מורידה לעניין החובה האמורה.

      לגבי השימוש בצריכה המשותפת, אפשר בהחלט לנקוט הליכים משפטיים כנגד היזם והמחזיקים, אשר עושים שימוש בפועל בתשתיות המשותפות ומגידילם את הצריכה המשותפת.

      בהצלחה

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com