תלוי מה אתה מייבא

  • האם זה מחשיב אותי ליבואן
    יונתן | 06/09/2022 18:08

    לקוח מזמין ממני מוצר X באתר שלי->אני מזמין מוצר X מאלי אקספרס->המוצר מגיע מסין ישירות לבית הלקוח.

    האם אני נחשב יבואן?האם חלות עליי חובות של יבואן?

    או שאני נחשב רק למתווך בין הלקוח למוצר.

    אני לא מייצר את המוצר ולא מאחסן אותו אצלי הוא מגיע ישירות ללקוח.

    • תלוי מה אתה מייבא
      צבי שמיר, עו"ד | 29/09/2022 12:49

      באופן כללי היבוא לישראל הוא חופשי. כל אדם יכול לייבא מבלי רישיון יבואן או רישיון/אישור יבוא. עם זאת, חלק מהמוצרים מחייבים רישום יבואן ואישור או רישיון יבוא, וזאת במטרה לפקח על איכות המוצרים ולשמור על בריאות ובטיחות הציבור.

      משרד הכלכלה מפרסם באתר שלו את התנאים הרלוונטיים
      בברכה,

      צבי שמיר, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      צה"ל 26, גן יבנה
      טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com