דירה מחולקת

  • האם הדירה מחולקת באופן חוקי?
    עמית | 05/09/2022 12:01

    שלום לכולם,

    לפני כמה ימים עברתי לדירה חדשה. הדירה היא בעצם דירה מחולקת, כמו שני חדרים באותה הדירה. ויש עוד דייר מאחורי הדלת השנייה. זאת לא דירת שותפים, זו דירה פרטית, אבל בתוך דירה גדולה שחולקה לשתיים.

    יש שתי בעיות:

        החשבונות מתחלקים בינינו בדיוק חצי-חצי, כי יש רק מונה אחד של מים ומונה אחד של חשמל לשנינו. וזאת בעיה, כי הוא משתמש בהרבה יותר חשמל ממני.
        הוא שומע כל דבר שאני עושה בדירה שלי. הוא שומע את הטלוויזיה שלי, את הדיבורים שלי, הכל. והוא מתעצבן כי אני ער בלילה וזה מפריע לו, ואני גם במצוקה, כי אני לא רוצה שהוא יישמע כל מה שאני עושה פה, זה פוגע בפרטיות שלי.

    פניתי לבעלת הבית שלי לגבי איטום והיא צעקה עליי שהיא לא תשלם שקל על איטום ושאני חוצפן ושאם לא טוב לי אני יכול לאסוף את הדברים שלי ולעוף מהדירה.
    אז אני רוצה לשאול אתכם:

    א. האם זה חוקי בכלל שהדירה מחולקת ככה ואני צריך לחלוק חשבונות חצי-חצי במקום שלכל אחד יהיה מונה משלו? האם זה אומר שהדירה לא רשומה בעירייה כדירה מחולקת וקורה פה בעצם משהו לא חוקי שהיא יכולה לשלם עליו קנס גבוה אם העירייה תגלה שהוא קורה?
    ב. האם יש לה מחויבות חוקית לשלם על האיטום הזה? או שאין לי זכות לבקש שהיא תשתתף בתשלום?

    תודה רבה מראש!

    • דירה מחולקת
      צבי שמיר, עו"ד | 29/09/2022 12:51

      על פניו נשמע כי מדובר בדירה שחולקה באופן בלתי חוקי.

      לעניין דרישת האיטום - מדובר בשוק חופשי - זאת הדירה וככה אתה שוכר אותה
      בברכה,

      צבי שמיר, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      צה"ל 26, גן יבנה
      טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com