ערבות להלוואה מהבנק

  • כריתת חוזה באופן בלתי חוקי
    חגית | 26/08/2022 15:57

    חתמתי ערבות ללווה (שהיום הוא הפרוד שלי) שהלווה כסף מהבנק.

    חתמתי בגין לחץ ואיומי הלווה שאחתום לו.

    כשהייתי בבנק נציגי הבנק הסבירו לי שאני חותמת רק כערבה שניה ולא ראשונה. ולכן שאין לי מה לדאוג. כתב הערבות הוא בן כמה עמודים ובנסיבות בהן הייתי תחת לחץ הלווה ואיומיו שהיה עימי בבנק במעמד החתימה,  ובנסיבות בהן נציגי הבנק אמרו לי שאני רק ערבה שניה ושהמדינה היא הערבה הראשונה , לא קראתי את כתב הערבות ונאלצתי לחתום וחתמתי מבלי לקרוא .

    משהבנק תבע אותי ואת הלווה ביחד ולחוד, הסתבר לי שהבנק החתים אותי כערבה ראשונה למרות שהסביר לי ההפך מכך. שאלותיי:

    1. כתב הערבות הינו כהסכם לכל דבר ועניין נכון?

    2. האם עצם זה שהבנק הסביר לי שאני חותמת כערבה שניה, ובפועל החתים אותו כערב ראשונה הופך את כתב הערבות להסכם שכריתתו בלתי חוקית וניתן לבטלו לפי סעיף 30 לחוק החוזים.

    3. האם זה שהלווה לחץ עליי ואיים עליי שאחתום במעמד החתימה , וכי רק בגין כך חתמתי הופך את כתב הערבות שלי למול הבנק להסכם שכריתתו לא חוקית וניתן לבטלו לפי סעיף 30 לחוק החוזים.

    4. על הבנק חלות חובות מוגברות כגון חובת אמון מוגבלת, חובת גילוי מוגברת האם זה שהבנק החתים אותי תוך הפרת חובות אלה, הופך את כתב הערבות להסכם שכריתתו לא חוקית וניתן לבטלו לפי סעיף 30 לחוק החוזים.

    סעיף 30 לחוק החוזים:

    30. חוזה שכריתתו, תכנו או מטרתו הם בלתי חוקיים, בלתי מוסריים או סותרים את תקנת הציבור – בטל.

    תודה רבה

    • ערבות להלוואה מהבנק
      ליאור חאיק, עו"ד | 26/08/2022 21:29

      חגית שלום

      מדובר בשאלה מורכבת שמצריכה בירור מעמיק של העובדות.

      ייתכן ועומדות לך הגנת כאלו ואחרות לפי חוק הערבות.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com