סעיף 4 לחוק פינוי בינוי - חישוב הרוב

  • ס' 4
    אורית | 23/08/2022 08:40

    אפשר בקשה להסביר את סעיף 4 לחוק פינוי בינוי?

    4. לצורך חישוב הרוב המיוחס מבין בעלי הדירות המסכים לעסקת פינוי ובינוי בבית משותף שבו שש דירות או יותר, ייחשבו הדירות של מי שבבעלותו יותר משלושים אחוזים מהדירות בבית המשותף כמי שבבעלותו שלושים אחוזים מהדירות בבית המשותף, בתוספת שליש משיעור ההפרש מהדירות בבית המשותף; בסעיף זה, "שיעור ההפרש" – שיעור הדירות בבית המשותף שבבעלותו מסך הדירות בבית המשותף, בניכוי שלושים אחוזים.

    • סעיף 4 לחוק פינוי בינוי - חישוב הרוב
      עו"ד הדר פינק טבת | 31/08/2022 13:38

      שלום, אורית

      זו מתמטיקה.

      מי שיש לו מעל שלושים אחוזים, יחשב חלקו כגדול יותר. נניח לשם ההמחשה 10 דירות, עם חלקים שווים ברכוש המשותף (10% לכל דירה) מהן 4 של בעלים אחד, והשש האחרות של בעלים שונים, דירה לכל אחד.

      במקרה כזה, הבעלים של ה - 4 ייחשב מבחינת מניין הרוב החוקי כמי שהוא בעלים של  4 - שהן דירות המקור שלו - ועוד שליש של 6 - היתרה, כלומר בעלים של 4+2, כך שקולו ייספר כבעלים של 60%.

      הכוונה היא שמי שיש לו יותר זכויות במתחם יהיה בעל השפעה רבה יותר לעומת אחרים.

      מקווה שהבהרתי

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com