ייצוד בפינוי-בינוי

  • עו"ד בעלים
    אדי | 22/08/2022 16:51

    מתחם פינוי בינוי של מאות תושבים.

    יש כמה עו"ד שונים לקבוצות שונות של דיירים.

    האם  ניתן לכפות עלי להיות מיוצג ע"י אחד מהעו"ד הללו?

     אני רוצה עו"גד אחר שלא יעלה לייזם יותר כסף.

    מה המקור הנורמטיבי לפיו לא ניתן לכפות ועל הייזם לממן לי עו"ד בסך שלא יעלה על הסך שהוא משלם פר כל דייר לאחד מעו"ד במתחם?

    • ייצוד בפינוי-בינוי
      עו"ד הדר פינק טבת | 31/08/2022 13:25

      שלום, אדי

      מקובל שייצוג של בעלי דירות במתחמים גדולים יהיה ייצוג משותף, שכן הפרוייקט הינו משותף ולא פרטני, של כל בעלים בנפרד.

      לא מקובל ייצוג יחיד של עו"ד לדירה אחת, ואם חשוב לכם לבחור עו"ד שידאג לאינטרסים שלכם, יש מקום להתאגדות של מספר בעלים.

      אם יש החלטה של כלל בעלי הזכויות בבניין לייצוג ע"י עו"ד ספציפי, איני רואה סיבה לסטות מכך. יש חשוביות ליייצוג משותף, כפי שרשמתי.

      ככל שאין החלטה של הנציגות על ייצוג ספציפי לבניין, וכל עו"ד צובר לו מספר לקוחות מתוך המתחם, הדבר כמובן הרבה פחות נוח מבחינת ההתנהלות, אבל מבחינה חוקית אין מקום להגביל ייצוג לכל דירה בנפרד.

      ישנן מגבלות אתיות  - מבחינת אתיקה של עורכי דין - אבל זה כבר לא עניין שלך, אלא בין עורכי הדין לבין עצמם, ככל שיש שם "מצוד" אחרי לקוחות.

      מבחינת שכר הטרחה, מקובל שעו"ד מקבל את שכרו במכפלה לפי מספר הדירות במתחם המיוצג על ידו, ולכן תשלום לעו"ד מטעמך בנפרד מכל הבניין יהיה בעייתי. אלא אם תצביע על כך שעוה"ד אינו מייצג נאמנה את האינטרסים שלך או שיש חשש לחוסר מקצועיות.

      בשורה התחתונה - אין תשובה מוחלטת, ואין חובה "לכפות" עליך ייצוג, למעט החלטה של רוב בעלי הזכויות בבניין, המחייבת את כלל הבעלים.

      בהצלחה

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com