מי צריך לתקן את המקרר?

  • תיקון מקרר בדירה שכורה
    זיו | 21/08/2022 13:14

    שלום,

    אני שוכר דירה שהגיעה עם מקרר של בעל הדירה. לפני כמה ימים המקרר התקלקל, שלא באשמתי.

    בעל הדירה מסרב לשלם על תיקונו, בתואנה שהשימוש במקרר ניתן לי כמתנה והוא לא חלק מהדירה. לי נאמר במעמד ההשכרה שהריהוט כלול במחיר.

    בחוזה כתוב ש"לשוכר רשות שימוש בריהוט הנמצא בדירה", וברשימת הריהוט מופיע המקרר.

    על מי האחריות לשאת בהוצאות התיקון שלו?

    תודה רבה.

    • מי צריך לתקן את המקרר?
      ליאור חאיק, עו"ד | 21/08/2022 13:49

      היי זיו

      התשובה מצויה בהסכם השכירות תוך מתן פרשנות תכליתית למצוין בו.

      באופן כללי אם מדובר בבלאי סביר והמשכיר התחייב לתקן במושכר ציוד ורכוש שיש בו בלאי סביר, עליו חובת התיקון. עם זאת, צריך לראות האם המקרר הוחרג באופן ספציפי.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • פירוט נוסף
        זיו | 21/08/2022 14:11

        תודה ליאור.

        אין בחוזה התייחסות לתיקונים, למעט סעיף האומר כי על השוכר לשאת בהוצאות תיקון הנדרש בעקבות נזק הנגרם משימוש בלתי סביר בדירה או בריהוט.

        המקרר לא הוחרג באופן ספציפי בשום מקום. אני הנחתי שחובת המשכיר לתקן בלאי בריהוט המפורט בחוזה נכללת בחובה הכללית שלו לתיקון ליקויים בדירה. האם זה נכון?

        תודה שוב ושבוע טוב.

        • מדובר בפרשנות אפשרית
          ליאור חאיק, עו"ד | 22/08/2022 23:32

          ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

          בברכה,

          ליאור חאיק, עו"ד
          מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

          לוי אשכול 31, רחובות
          טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com