צו ירושה כתנאי לקבלת כסף נפטר

  • סירוב להחזיר לי פיקדון מחברת הגז
    אל | 16/08/2022 23:19

    שלום רב

    אני מתגורר בדירת עמידר בביניין 8 קומות שנבנה בשנות ה70

    לדירה נכנסנו לגור אני ההורים ואחי

    אחי מזמן עזב

    הוריי נפטרו בשנת 2001

    אני מתגורר בדירה

    מאז נבנה הביניין הותקנו בו מוני גז וצנרת גז של חברת פזגז

    הם היו ספקי גז מרכזי הבילעדיים בביניין זה מאז נבנה

    ועד הבית החליט בתחילת הקיץ השנה להעביר את כל הדיירים לחברת דלקגז

    עובדי דלקגז היו כאן לפני חודשיים והתקינו מוני גז שלהם

    לפני כמה ימים קיבלתי מעטפה מחברת פזגז ובה המחאה על סך 358.51שח

    אני מניח שזה החזר הפיקדון שהם גבו משנות ה70

    החשבון היה מגיע על שם אבא ז'ל

    כאשר אבא נפטר ב2001 יצרתי קשר עם פזגז והנציגה בטלפון לקחה ממני פרטים אישיים ולא ביקשה מסמכים כלשהם בקשר לפטירה

    שמי הוסף לחשבון בסוגריים ושם אבא המשיך להופיע על החשבונות

    נהגתי לשלם כל חשבון שהיגיע ולא צברתי שום חוב

    כעת התקשרתי לחברת פזגז ואמרתי לנציגה שקיבלתי המחאה אבל היות והיא על שם אבא לא אוכל לפדות אותה

    היא ענתה שכדי שאקבל המחאה על שמי עליי להמציא להם צו ירושה

    לי אין צו ירושה לא קיימת שום ירושה ושאלתי אם כך מדוע לא אקבל את ההחזר

    ענתה לי ששמי מופיע בסוגריים ולכן רק צו ירושה

    וכאן אני שואל האם לא אוכל לקבל את ההחזר?

    ומלחתחילה לא ברור מדוע הוסיפו את שמי בסוגריים והמשיכו לרשום על החשבונות את שם אבא

    ולא דרשו ממני דאז שום מסמך ושום צו ירושה כשהודעתי להם על פטירת אבי

    כל הסיפור הזה מרגיש לי לא הוגן משהו בו לא מסתדר לי

    שלא לדבר על עוגמת הנפש שהם יצרו

    בתודה עבור המענה

    • צו ירושה כתנאי לקבלת כסף נפטר
      ליאור חאיק, עו"ד | 17/08/2022 11:31

      אין אפשרות לקבל כספים שהם על שם נפטר ללא הצגת צו ירושה או צו קיום צוואה. זהו הדין.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com