פטור ממס שבח

  • חבות מס שבח
    ציון | 13/08/2022 07:08

    אשמח אם תוכל להבהיר חבות מס שבח:

    אימי נרשמה כבעלים של דירה מכוח צוואה לאחר פטירת אבי (זוהי היתה דירתו היחידה). השניים חיו שם מכל 40 שנה
    להבנתי מכירת הדירה תהיה פטורה ממס ?
    אימי גם רשומה כבעלת מחצית דירה אחרת. האם יש בכך לפגוע בפטור?
    מה תהיה חבות מס שלנו אם חס וחלילה לאחר פטירה?

    • פטור ממס שבח
      סלי אילון, עו"ד (רו"ח) | 14/09/2022 11:28

      צריך להבין מה מקור מחצית הדירה הנוספת.

      אם המחצית עונה על החריגים בסעיף, היא תהיה זכאית לפטור במכירה הדירה שגרה בה.

      לעניין סכום המס - צריך לעשות חישוב. אי אפשר לענות ללא נתונים.

      בברכה,

      סלי אילון, עו"ד (רו"ח)
      מנהל פורום דיני מיסים

      רחוב הרטום 16, הר חוצבים, ירושלים
      טל':02-5877888; מייל: sali@salieilon.co.il