על פניו נראה שיש לך עילת תביעה

  • בן זוג לשעבר לא מוכן לשלם את חלקו בשכ"ד
    אנונימית | 28/07/2022 13:32

    שלום,

    אני ובן זוגי לשעבר עברנו להתגורר בדירה לפני כחצי שנה. לאחרונה נפרדנו. כעיקרון אין לנו נקודות יציאה בחוזה, אז אנחנו צריכים להישאר בדירה עוד חצי שנה עד שנוכל לצאת.

    חוזה השכירות נחתם מול שנינו, אבל הצ'קים שהבאנו לבעלי הדירה הם על שמי בלבד, והיה ביני לבין בן זוגי הסכם בע"פ [לא בכתב לצערי ואין לי ראיה לכך] שהוא יעביר לי כל חודש את החלק שלו בשכ"ד בהעברה בנקאית.

    כעת כשנפרדנו בן הזוג לשעבר יצא מהדירה וחזר לגור אצל הוריו ומסרב לשלם את חלקו בשכ"ד. יוצא מצב שאני משלמת את כל שכר הדירה מכספי, ולצערי ממש אין לי אפשרות כלכלית לכך ואני צפויה להידרדר למינוס בחשבון שלי תוך חודשיים-שלושה.

    האם יש לי עילה משפטית לתבוע את בן הזוג לשעבר שישלם את חלקו בשכ"ד עד תום החוזה? הבהרתי לו שהוא יכול לגור בדירה בזמן הזה, בחדר שינה נפרד, ונתנהל כמו שותפים ולא כמו בני זוג, אבל הוא מצידו מעוניין לגור אצל הוריו.

    • על פניו נראה שיש לך עילת תביעה
      צבי שמיר, עו"ד | 31/07/2022 09:37

      בברכה,

      צבי שמיר, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      צה"ל 26, גן יבנה
      טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com