חלף פנסיה

  • הפרשה רטרואקטיבית לפנסיה
    מעיין | 27/07/2022 08:32

    סיימתי לעבוד אצל מעסיק לפני חודש.

    בבדיקה של קרן הפנסיה שלי התברר שאותו מעסיק הפריש לקרן הפנסיה רק מינואר 22׳.

    עבור יולי 21׳ (אז התחלתי לעבוד אצלו עם קרן פנסיה פעילה שדווחה כנדרש) עד דצמבר 21׳ (כולל) המעסיק לא הפריש (וגם לא ניכה מהמשכורת שלי את חלק העובד).

    האם כעת יש באפשרותי לדרוש מהמעסיק שכבר איני עובדת אצלו שיעביר את חלקו בהפרשות שלא בוצעו עבור אותם חודשים משנת 2021 - ישירות אלי?

    • חלף פנסיה
      עו"ד נטלי אבני | 05/08/2022 11:35

      את בהחלט יכולה לפנות למעסיק ולדרוש שישולם לך חלף פנסיה.

      אפשרות נוספת וטובה יותר היא להפריש בעצמך את חלק העובד לקופה ושהמעסיק יפריש את חלקו וכך תפקידו את הכסף לקופת הפנסיה שלך.

      בהצלחה.

      בברכה,

      נטלי אבני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      הרברט סמואל 37 חדרה
      טלפון: 052-3439599 ; מייל: nataly@avni-lawoffice.com