חופשה כפויה

  • הוצאה לחופשה בכפייה
    מיטל | 18/07/2022 15:04

    היי, הבוס שלי החליט שהוא מוציא אותנו לחופשה מאולצת של שבועיים על חשבון ימי החופש שלנו, ולמי שאין מספיק ימי חופש לשבועיים - יכנס למינוס של ימי חופש.

    אין לי צורך בחופש בתאריכים האלו ובטח שלא לשבועיים. מה אומר החוק בהיבט הזה?

    הוא מתעקש ועומד על שלו שזה מה שיהיה ולא מוכן לוותר על זה

    • חופשה כפויה
      עו"ד נטלי אבני | 05/08/2022 11:51

      על-פי פסיקת בית הדין הארצי לעבודה אסור למעסיק לדרוש מהעובד לצאת לחופשה שאורכה עולה על מספר ימי החופשה השנתית שצבר, אלא אם ניתנה הסכמה לכך בהסכם קיבוצי או בהסכם עם העובד ובתנאי שהמעסיק נוהג בתום לב. כלומר, אין לדרוש מהעובד, בלי הסכמתו, לצאת לחופשה שנתית על חשבון ימי חופשה שיצבור בעתיד.
      מעסיק המעוניין להוציא לחופשה עובדים שאין לזכותם מספיק ימי חופשה לניצול (הן בחופשה מרוכזת לכל העובדים והן בחופשה לעובד/ת ספציפי/ת), רשאי לנקוט את אחת מהפעולות הבאות:
      לא להוציא את אותם עובדים לחופשה.
      להוציאם לחופשה בתשלום מבלי לנכות ימים אלה מימי החופשה שיצברו בעתיד.
      להוציאם לחופשה ללא תשלום, בתנאי שהעובדים מעוניינים לצאת לחופשה באותו מועד והם נתנו לכך את הסכמתם.

      בברכה,

      נטלי אבני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      הרברט סמואל 37 חדרה
      טלפון: 052-3439599 ; מייל: nataly@avni-lawoffice.com