התנהלות במו"מ של חתימת הסכם תמ"א

  • חוזה תמ"א 38/2 שנחתם ע"י חלק מהדיירים
    נטשה | 15/07/2022 15:48

    שלום רב,

    הייתי רוצה לברר האם לאחר ש-4 מתוך 7 הדיירים חתמו על חוזה תמ"א 38/2 (הריסה ובניה), הסתיים למעשה שלב המשא ומתן ומכאן ששאר הדיירים חייבים להצטרף לנוסח שנחתם ולהסכים לכל תנאיו על מנת שהפרוייקט יצא אל הפועל, או שקיים גם תסריט אחר שאומר שמשא ומתן נמשך עד לחתימת הרוב הדרוש וניתן עדיין לשנות את תנאי החוזה בהתאם לדרישות הלגיטימיות של הדיירים שעדיין לא חתמו (אני מדברת על שינויים מהותיים בחוזה ולא שינויים קוסמטיים שניתן להוסיף כנספח)?

    אם התסריט האחרון עדיין אפשרי, אזי מהו ההליך ומה קורה עם החוזה שכבר נחתם?

    תודה,

    נטשה

    • התנהלות במו"מ של חתימת הסכם תמ"א
      עו"ד הדר פינק טבת | 17/07/2022 10:33

      שלום, נטשה

      קשה לי להשיב לשאלתך, בהעדר נתונים מדוייקים. על פניו - טרם נחתם החוזה על ידי הרוב הדרוש, ולכן כל ההתנהלות היא עדיין במסגרת משא ומתן בין הצדדים.

      ככל שהנכם סבורים שאין מענה הולם בנוסח החוזה, בוודאי שיש מקום לשפר עמדות.

      שאלתי היא - היכן עוה"ד שלכם? השלב הראשון אמור להיות בחירת עו"ד שתייצג אתכם נאמנה במסגרת הו"מ אל מול היזם, ותדאג לאינטרדים שלכם לפני החתימה על נוסח החוזה שהושג.

      ככל שאין ייצוג משפטי משותף לכולם, אני מציעה כי תדאגו לייצוג משפטי הולם עבורכם, להגעה לנוסח מוסכם שייטיב עם כולם ויביא להוצאת הפרוייקט לפועל.

      בהצלחה

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com