זיקת הנאה לבניין סמוך

  • תמ"א בחלקות סמוכות וזיקת הנאה
    יובל | 14/07/2022 17:07

    שלום רב,

    בבנין הסמוך לנו חתמו על תמ"א הריסה ובניה. נציג הבנין פנה לנציג הבניין שלנו כדי שנצטרף לפרויקט במטרה ליצור חניון משותף. נראה שהם טפילים על גבנו והיזם מתנהל בצורה בריונית.

    השאלה מה הרוב הנדרש לזיקת הנאה בין שתי החלקות כדי ליצור את הפרויקט המשותף? מישהי אמרה שלי שנדרש 100% הסכמה פה אחד (להבדיל מ80 אחוז לפרויקט התמ"א עצמו) והיזם טוען שזה לא נכון. אני חושד שכל זה נובע מהרצון שלו לקבל את הפרויקט בלי שנראה יזמים אחרים בשל היתרונות לכאורה בחניון המשותף

    אשמח להבהרה בעניין.

    • זיקת הנאה לבניין סמוך
      עו"ד הדר פינק טבת | 17/07/2022 10:30

      שלום, יובל

      זיקת הנאה הינה זכות במקרקעין, אשר כלל הנראה נובעת במקרה שציינת מדררישות רשויות התכנון. נראה, על פניו, כי חניון משותף הוא אינטרס של שני הצדדים.

      עם זאת, בהחלט רצוי שתבחנו את האופציה של פרוייקט משותף על ידי מייצגים מטעמכם, שיבדקו את האינטרסים שלכם בלבד, במובחן מהבנין הסמוך.

      כאמור, לא הייתי פוסלת את הפאשרות של שיתוף פעולה רק בגלל שהפניה באה מהצד השני, חבל להחמיץ הזדמנות להניע פרוייקט, רק מתוך חשיבה של "לצד השני יוצא מזה יותר ממני". א. זו טעות אסטרטגית, ב. בהחלט יתכן שזו טעות עובדתית, כי לכם יצא יותר מזה. בדקו דברים בראש פתוח.

      בהצלחה

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com

      • מה הרוב הנדרש ליצירת זירת הנאה
        יובל | 17/07/2022 12:54

        אבל לא הבנתי מדברייך מה הרוב הנדרש ליצירת זיקת ל הנאה?

        • הרוב הנדרש
          עו"ד הדר פינק טבת | 25/07/2022 09:38

          שלום יובל,

          בשל תקלה במערכת לא הצלחתי להשיבך קודם לכן.
          נדרשת הסכמה מלאה, אך לעיתים הוועדה לתכנון ובניה יכולה לכפות רישום הזיקה גם ללא הסכמה מפורשת של הבעלים.

          בברכה,

          הדר פינק טבת, עו"ד
          מנהלת פורום תמ"א 38
          מורד הזמיר 7, חיפה

          טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com